nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
13°

L'actriu Miriam Díaz-Aroca porta la Lisístrata de Corencia a Palma

L'obra ha obtingut una gran acollida al Teatre Romà de Mèrida

M.M.RAYÓ. Palma.
No és la primera vegada que el director de teatre Antonio Corencia posa sobre l'escenari l'obra Lisístrata. En aquesta ocasió, però, ho fa acompanyat de la polifacètica Miriam Díaz-Aroca, de la qual assegura que fa un paper «que sorprendrà molt positivament a tothom». Díaz-Aroca, a la qual acompanyen en escena actors com Vicente Cuesta, en el paper de Floripón, o María Kosty, com a Furitis, assegurà ahir a la presentació de l'obra que aquest ha estat un projecte «decisiu» en la seva vida professional i agraí profundament «que director, productor i guionista confiassin en mi, sense ni tan sols fer-me cap prova, per a portar el pes d'aquesta obra».

Lisístrata, que arriba a l'Auditòrium de Palma directament des del Teatre Romà de Mèrida, on va tenir un gran èxit, s'estrenarà avui i es podrà veure fins al dijous 13 a la Sala Magna. Es tracta d'una adaptació de Manuel Martínez Mediero de la qual Corencio destaca la voluntat «d'establir entre homes i dones una nova relació no basada en el poder del primer sinó en la llibertat mútua». Perquè si hi ha quelcom que destaca d'aquest obra clàssica és el tractament de temes universals com la guerra, l'opressió o el maltractament de gènere, que «malgrat que haurien d'haver desaparegut sembla que estiguin més al dia que mai».

En aquest sentit, per Díaz-Aroca ha estat una sort treballar un personatge que «lluita per aconseguir la llibertat de la dona i que, a més, ho fa des del coratge, la valentia i un gran sentit de la justícia». L'actriu afirmà que aquesta Lisístrata és «hilarant, àgil, divertida, molt generosa, amb la qual el públic gaudirà. És una obra clàssica, però s'adapta perfectament al moment actual». Per l'actriu, el més difícil de fer un paper com el de Lisístrata «ha estat fer passar aquest personatge des de la comèdia al drama d'una forma el més subtil possible, sense que això provocàs un xoc a l'espectador».

A l'obra hi participen més de cinquanta actors, música original i un vestuari i un atrezzo inspirats en la Grècia clàssica. Es tracta, segons Corencio, d'un espetacle de «gran importància». Per això mateix, el director volgué ahir agrair «el compromís i la fe absoluta de Paco Marsó en la producció de l'obra, perquè ja no queden persones com ell, capaços d'invertir tot el que tenen perquè un projecte surti endavant. És una gran producció i ja no n'hi ha gaires com aquesta».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.