algo de nubes
  • Màx: 12.83°
  • Mín: 7.77°
13°

El Museu de Mallorca explicarà el seu fons la Nit de l'Art mitjançant deu peces

Guies d'Ïnestur dirigiran les visites del centre entre les deu i les dotze de la nit

92924
Els guerrers de bronze del segle III i IV abans de Crist, una de les peces que s'explicaran.

El Museu de Mallorca s'uneix a la Nit de l'Art, que tindrà lloc el pròxim dia 20, però en aquesta ocasió ho fa amb un programa propi per ensenyar el centre al públic.Ho explicaran guies titulats a partir d'una selecció de 10 peces de les col·leccions del centre. Ho faran gratuïtament en català, castellà, anglès i francès.Així ho confirmà ahir Joana Maria Palou, directora del Museu de Mallorca, i Antoni Oliver, director de l'Institut d'Estrategia Turística (Inestur), entitat que col·labora en el projecte aportant els guies professionals.

Palou va recordar que el 2006 el museu va obrir durant la Nit de l'Art «aprofitant que teníem una exposició de cartells sobre riscs laborals, alguns de l'any 1900, i hi va venir molta gent». La bona acollida de la iniciativa va dur la direcció del centre a millorar-la amb «una proposta concreta per a aquella nit». Va ser així com van recórrer a Inestur. «Els proposàrem la idea i els va semblar molt bé», va assenyalar Palou. Oliver afegí que «per a nosaltres és una satisfacció col·laborar en aquesta jornada de portes obertes amb els nostres guies».

Així, el dia 20, el Museu de Mallorca tancarà les seves portes a les 19.00 hores per tornar a obrir-les a les 20.00 fins a les 00.00. Els guies, que rebran un curs de formació sobre el contingut de la visita que els responsables del centre preparen la Nit de l'Art, explicaran què és el centre de referència, i donaran una pinzellades sobre l'edifici que l'acull, «que aquella nit serà un dels pocs de la part alta de la ciutat que romangui obert». Tot això, va dir Palou, «es farà a través de 10 peces que escollirem, que no tenen per què ser necessàriament les més emblemàtiques». Seran obres elegides a les sales de Belles Arts que no estan tancades a causa de les obres d'accessibilitat, ja finalitzades, i a les sales d'arqueologia. En aquestes inclouran fins i tot el món islàmic. Per exemple, algunes de les peces seleccionades són un teginat del segle XIV; guerrers de bronze i déus de la llar, dels segles III i IV abans de Crist trobats en excavacions arqueològiques de Mallorca i pintures gòtiques.Els grups de visitants, depenent de cada idioma, es formaran fins a les onze i mitja del vespre, amb la darrera visita.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.