algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Valent i Baras presenten 'Carmen' per encetar la temporada al Liceu

El músic i la coreògrafa donaren a conèixer ahir el seu espectacle

El compositor Joan Valent estrenarà diumenge l'òpera Carmen, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, juntament amb la companyia de ballet flamenc de Sara Baras. L'obra es representarà fins al 8 de setembre i després començarà una gira de tres anys per París i diverses ciutats espanyoles. A l'espectacle, hi intervindran l'orquestra de l'Acadèmia del Liceu i vuit músics flamencs.El procés de producció de l'obra es va iniciar el passat mes de febrer. Baras, coreògrafa i ballarina, va explicar a Joan Valent el muntatge i aquest va proposar una sèrie de temes que «sempre es van acceptar», va apuntar el músic. «Sara em va explicar el tipus de música que volia i jo la vaig adequar a les seves necessitats i ritmes».

«Es tracta d'una partitura molt pensada per al ballet», va dir el mallorquí, mentre explicava que «hem agafat tres temes, que són referents de la partitura de Bizet, i desenvolupam una partitura nova, més vinculada al flamenc». Prosper Mérimée va escriure la novel·la Carmen l'any 1846 i 29 anys més tard fou adaptada a l'òpera per Georges Bizet. «Hem conservat les referències de Bizet a Carmen, però m'he sentit més influït per músics com Falla o Magraners», va matisar Valent. Entre els músics col·laboradors en l'espectacle, destaca Paco de Lucía.Per la ballarina gaditana, «es tracta d'una Carmen molt sòbria i dolça, inspirada en el sentiment, i que marca el seu propi destí».

Baras va expressar «la por de no voler assemblar-me a cap altra Carmen que hagi vist abans». La coreògrafa va revelar que finalment ha estat «valenta amb la coreografia i no he adaptat cap dels espectacles fets anteriorment a aquest».Valent i Baras van assegurar en la presentació de l'obra que el Liceu de Barcelona magnifica els sentiments propis d'una estrena. En aquest sentit, la ballarina explicava «ahir, en Joan i jo ens vàrem seure amb el teatre completament buit i tremolàvem. Es tracta d'un escenari màgic, i el tremolor és tant per la por com per la il·lusió i, sobretot, per les ganes de demostrar que el flamenc ha d'estar a l'altura que li pertoca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.