algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Regne Unit homenatja Diana

La capella de la Guàrdia acollí una missa de record per Lady Di

Sense l'emoció desbordada de fa una dècada, el Regne Unit commemorà ahir els deu anys de la mort de Diana de Gal·les amb un servei religiós de la reialesa i nombrosos homenatges populars en record de la «princesa del poble». La serenitat de l'homenatge a Diana contrastà amb les dramàtiques escenes de dol nacional viscudes en aquest país després de la tràgica mort de Lady Di en un accident de cotxe.

Amb emoció continguda, doncs, els dos fills de Diana, els prínceps Guillem i Enric "que només tenien 15 i 12 anys, respectivament, en el moment del sinistre" protagonitzaren una missa a Londres en memòria de la seva mare. A l'acte, que tingué lloc a la capella de la Guàrdia, pròxima al palau de Buckingham, hi acudiren una trentena de membres de la família reial, entre ells el príncep Carles, pare d'ambdós joves, i la reina Isabel II.

Durant la cerimònia, amenitzada amb melodies de compositors com Mozart "molt del gust de la difunta" i televisada en directe, Guillem i Enric feren sengles lectures, ambdós amb semblant seriós i vestit fosc.

«Ella va ser la millor mare del món», digué Enric amb veu tremolosa, un gest emotiu aplaudit per centenars de persones congregades a les portes de la capella. La gran absent va ser Camilla Parker Bowles, segona esposa del príncep Carles, que va justificar la seva decisió de no acudir-hi en al·legar que la seva presència distrauria l'atenció del vertader objectiu de l'esdeveniment, «recordar la vida i treball de Diana».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.