nubes dispersas
  • Màx: 18.5°
  • Mín: 8.69°
18°

La Colla de la Vila porta els ucs i el cant redoblat al Festival de Muro

Sa Riba Folk neix enguany com a bressol de cultura popular illenca

La Colla de la Vila, màxims exponents de la cultura popular eivissenca, actuaren ahir dimecres a Muro en el marc del I Festival Sa Riba Folk. El festival, una plataforma creada per a l'intercanvi de cultura popular, s'organitza amb motiu del trentè aniversari de l'agrupació de música i ball tradicional Revetla d'Algebelí.Tot el mes d'agost, s'han dut a terme diverses activitats, tallers i concerts amb l'objectiu de donar a conèixer la tradició i la cultura populars no sols de Mallorca, sinó també de Menorca i de les Pitiüses.

D'aquesta manera, glosadors, músics, balladors i altres representants de la cultura han compartit el seu art i els seus coneixements durant les jornades. Amb aquesta intenció, la Colla eivissenca de la Vila féu una visita fugaç de Muro, dimecres a vespre, per oferir un acte que consistí en una ballada pagesa i en una demostració de cant redoblat i de cant glosat. La gastronomia típica de l'illa també hi era present amb un «tastet» d'herbes eivissenques per als assistents.Quant a la ballada, l'agrupació oferí una mostra de la vestimenta pagesa típica d'Eivissa, com també dels instruments tradicionals i dels ucs, tot elements típics de la cultura popular eivissenca. Per altra banda, la demostració de cant es preparà expressament per a aquest festival, ja que per norma general La Colla de la Vila no sol realitzar aquest tipus d'espectacle. Per això mateix, el grup viatjava acompanyat de cantadors experts.

En total, varen ser onze les persones desplaçades a Mallorca des de la Pitiüsa major. En arribar ahir al moll de Palma, Josep Cardona, sonador de la colla, insistí en la importància d'aquesta classe de trobades per donar a conèixer els elements principals de la cultura popular de les Illes. Cardona comentà que La Colla de la Vila actua des de fa anys no sols a les Illes, sinó també arreu de l'Estat i en poblacions tan diverses com Àvila o Girona. En aquest sentit, el festival organitzat a Muro és una bona plataforma per aconseguir-ho i per posar en contacte les tradicions populars amb les noves generacions. A més de La Colla de la Vila i de la Revetla d'Algebelí, hi han participat altres entitats i associacions, com el centre cultural Sant Lluís, l'associació cultural Es Reguinyol i l'Escola de Ximbomba de Muro. La Revetla d'Algebelí serà la formació que tancarà aquest mes de reivindicació festiva de la tradició popular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.