algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

La revetla de Sant Bernat torna a la normalitat sense la romeria 'popular'

Milers de persones gaudiren de la festa, que continua avui al Monestir de la Real

73402
Moltes persones s'atansen a venerar la imatge de sant Bernat entre ahir i avui. Fotos: TERESA AYUGA

Sense polítics, sense canyes i sense mocadors verds. Enguany la romeria de Sant Bernat a la Real recuperà el seu aspecte habitual, aquell aspecte que es remunta més enllà del segle XIII i que, durant els darrers anys, el govern del Partit Popular a l'Ajuntament de Palma s'entestà a institucionalitzar.

A partir de les sis de l'horabaixa, milers de persones vingudes de tots els racons de Mallorca començaren a arribar al monestir de la Real. Les vespres i la benedicció de la famosa alfabeguera donaren pas a la revetla de Sant Bernat, que fou amenitzada pels grups Xeremiers Trempats, Herbes Dolces i Al-Mayurca fins a mitjanit.

Segons el pare Vallespir, la romeria d'enguany significa «tornar a la normalitat d'una tradició ancestral» en què hom arribava a la Real pel seu compte. «Antany venien en carruatge i ara ho fan en els seus cotxes, però cadascú per la seva banda», comentava el capellà.

Ningú no volgué perdre l'oportunitat d'atansar-se al sant i recollir el seu brotet d'alfabeguera, una tradició de més de 100 anys que, tal com recorda el pare Vallespir, és sembrada per a l'ocasió en el mateix hort del monestir i regada amb l'aigua que ve de la síquia de'n Baster. Tan preuada és, que les coes no faltaren al monestir de la Real al llarg del capvespre.

I mentre uns feien coa, i els xeremiers començaven a ambientar l'ambient, també hi havia temps per visitar les diferents exposicions preparades per a aquesta edició i entre les quals destacava un recull fotogràfic de la plataforma Salvem la Real.

Avui, jornada de sant Bernat, la festa continua a la Real. El dematí hi haurà l'ofici de Sant Bernat, a les onze, i les tradicionals corregudes de joies a partir de les 12.30.

El vespre, a partir de les 20.00 hores, serà el torn dels Castellers de Mallorca, que faran una ofrena a sant Bernat durant la missa i posteriorment actuaran a la plaça de l'Església.

Més tard, Balladors de Lluc i Tramudança seran els encarregats de posar música i ball a una festa que s'allargarà fins més enllà de la una de la nit, quan acabarà amb la gran traca final.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.