cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.73°

El Ballet Jove de Mallorca celebra deu anys amb un espectacle retrospectiu

Maria Antònia Mas creà la companyia amb l'objectiu de guiar els joves ballarins

90296
Maria Antònia Mas (a l'esquerra) amb alguna de les seves ballarines. Fotos: JAUME MOREY

«Ballau, Ballarines», aquesta frase més enllà de ser un espectacle en preparació del Ballet Jove de Mallorca és també un savi consell que la seva directora, Maria Antònia Mas, no ha aturat de fer als seus alumnes. Des de fa 10 anys la seva companyia ha guiat amb èxit desenes de ballarins alguns dels quals han sabut trobar el seu camí dins el món de la dansa. És el cas, per exemple de Mar Ameller, que balla al Gran Teatre de Türinger, a Alemanya, Jordi Calpe que ho fa a la Rambert Dance Company de Londres o Eulàlia Bergadà que ha continuat la seva trajectòria a l'IT Dansa de Barcelona. A més, una altra alumna de Mas, Mar Aguiló, començarà al setembre a la Companyia Nacional de Dansa de Nacho Duato.

Ara, per celebrar 10 anys d'aquella fita, el Ballet Jove de Mallorca ha decidit reunir tots els seus membres per oferir un espectacle retrospectiu que durà per nom Ballau, ballarines i que s'estrenarà el proper 22 de setembre al Festival Dansamàniga de Cala Millor. Per Mas «aquest espectacle serà una petita introducció del que representa la dansa i la seva evolució» a través «d'una recopilació de fragments de totes les coreografies que hem fet».

Espectacles que durant aquests deu anys han comptat també amb la participació de prestigiosos coreògrafs com és el cas d'Arcadi Carbonell o Ion Garnika, entre d'altres. Per Mas, el fet de portar gent de fora ha estat una premissa bàsica en la formació dels seus alumnes fet que els reporta, segons diu, «un gran enriquiment». Fidel al seu estil neoclàssic, el Ballet Jove se servirà de Goldberg Variations deBach per aquest espectacle que vol mostrar l'evolució que fan les ballerines des que comencen la seva formació fins que arriben a ser professionals. El Ballet Jove de Mallorca està format per una desena de ballarines entre els 15 i els 18 anys. A partir d'aquesta edat, el consell de Mas és sempre el mateix «que marxin, que vegin i que ballin» encara que sempre els recorda també, amb un somriure a la boca «que no s'oblidin de tornar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.