algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Pluja d'estrelles a altes hores de la nit

L'Observatori de Costitx oferí set sessions especials en una jornada que acabà de matinada

Fins a les 3.15 hores de la matinada de dilluns hagueren d'esperar tots els qui havien anat a l'Observatori de Costitx per contemplar la pluja de les Perseides, també coneguda com les «llàgrimes de Sant Llorenç», que enguany arribaren amb un dia de retard, sense la Lluna plena que molestava altres anys però acompanyades, això sí, d'unes quantes gotes d'aigua. Encara que la gent havia arribat molt abans, la pluja i els niguls propis de les tempestes d'estiu impediren la contemplació del firmament i no va ser fins passades les tres de la matinada, que el cel s'aclarí i s'hi pogueren contemplar les llàgrimes de Sant Llorenç.

Devers 700 persones procedents d'arreu de l'Illa es desplaçaren a Costitx per presenciar la pluja d'estels. El director de l'Observatori, Salvador Sánchez, assenyalà que «ha estat un gran èxit i hem ofert en total set sessions de planetari, perquè tothom pogués assistir almanco a una». La freqüència mitjana de meteors que es registrà fou de 20 posaràs per hora, una vegada que els niguls deixaren de fer la guitza, encara que les previsions eren de 50 per hora.

A pesar de la pluja, i encara que el temps no hi acompanyava, algunes persones quedaren per poder observar les Perseides fins ben entrada la matinada. Sánchez explicà que «molta gent se n'ha anat abans de poder veure res, ja que el temps no hi ha acompanyat, però tots s'han divertit amb les explicacions i amb les simulacions». Finalment, l'expert destacà que, per sobre d'altres consideracions, la nit de diumenge havia estat un «encontre de cultura científica», ja que la gent acudeix cada any a aquesta jornada de l'observatori, amb independència del temps que faci i de les condicions de visibilitat que hi hagi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.