algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Descobreixen a Burgos el fèmur i la tíbia d'un gran dinosaure

Les restes indiquen que es tracta d'un herbívor de gran alçada

Un fèmur i una tíbia de més d'un metre de longitud, pertanyents a un gran dinosaure, han estat trobats en el jaciment de La Tejera, en el terme municipal de Barbadillo del Mercado (Burgos), en el qual s'excava des del passat 31 de juliol. El director de les excavacions, Fidel Torcida, va explicar ahir que es tracta de peces l'existència de les quals era coneguda, ja que una part havia quedat descoberta com a conseqüència de l'erosió provocada per l'aigua. Va explicar que aquesta va ser la raó principal perquè es decidís enguany actuar de manera urgent en aquest jaciment, ja que si no s'hagués fet s'hauria pogut posar en risc el patrimoni arqueològic que conté.

Aquestes peces recuperades poden pertànyer a un dinosaure ornitòpode, d'una mida molt gran, probablement un iguanadòntide, va explicar Torcida. Va afegir que les restes són d'un dinosaure herbívor, de gran alçada, ja que el fèmur mida 1'20 metres de longitud i la tíbia 1'10; fet que permet pensar que podia pesar devers cinc tones aproximadament. El director de les excavacions va recordar que en aquest mateix jaciment fa diversos anys es va recuperar una escàpula d'un iguanodó de fa prop de 130 milions d'anys. A més, s'hi han trobat restes d'altres animals, com dents de cocodril i restes de tortugues.

Una vegada recuperades totes aquestes peces, no es continuarà l'excavació en aquest jaciment, ja que per fer-ho seria necessari usar una pala excavadora per moure el terreny i sembla ser que el Col·lectiu Arqueològic de Sales de los Infantes (Burgos), que promou l'excavació, no disposa de pressupost suficient per seguir endavant. Aquests dos grans ossos seran traslladats al Museu de Dinosaures de Sales de los Infantes pròximament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.