algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Sebastià Bennasar publica el segon poemari «Breu blues de València»

L'escriptor i periodista recorre sentimentalment la ciutat del Túria

C.DOMÈNEC. Barcelona.
L'escriptor i periodista Sebastià Bennasar (Palma, 1976) acaba de publicar el llibre de poemes Breu blues de València, editat per El Gall. Dividida en tres parts, l'obra representa un recorregut sentimental per la ciutat del Túria a través de versos curts. La majoria de texts incideixen, en alguns casos i de manera tangencial, en els efectes de l'amor i del desamor. «Tots els poemes varen ser escrits a València o just després d'haver estat a la ciutat», precisà l'autor, assidu a la cita anual dels Premis d'Octubre de literatura.

«Jo he estat guiat a València per un poeta de la ciutat, el meu amic Salvador Iborra, que m'ha permès conèixer una determinada gent», explicà Bennasar. Segons el col·laborador de Diari de Balears, «vaig escriure poemes en comptes d'un dietari de viatge». El mallorquí definí el seu llibre com un «poemari nocturn» i afegí que aquest «suposa un homenatge a les persones que hi resideixen, en una ciutat plena de poetes que no es rendeixen».

La fascinació de l'escriptor per València és sobretot cultural i social, ja que Bennasar identifica la ciutat amb punts en comú amb Mallorca. «No crec en una cultura central i perifèrica, però jo som un poeta perifèric que escriu sobre la perifèria», apuntà. Des del punt de vista polític, el poeta manté que «a València i a Mallorca estam en una situació semblant, ja que nosaltres també hem tingut governs que han actuat en contra de la llengua catalana» i va aclarir que «Catalunya és allò que voldríem ser, i València és allò que no hem d'arribar a ser».

El poemari Breu blues de València formarà una unitat amb la novel·la Jo no t'espere, que El Gall Editor publicarà a final d'any. Bennasar revelà que «està ambientada en els dos dies que el papa Benet XVI visità la ciutat de València, el juliol de l'any passat». L'autor avançà que «és una novel·la negra que tracta la corrupció immobiliària i l'Opus Dei, i en què s'introdueix droga adulterada per acabar amb tots els negres, com els que dormen i viuen davall el pont d'Adamuz, en ple centre de la ciutat». Una altra curiositat de la novel·la serà l'aparició d'un personatge anomenat Jaume Fuster, el mateix nom que el cèlebre escriptor, i que en el nou llibre es transformarà en un «inspector catalanista que es troba molt sol».

Sebastià Bennasar ha publicat vuit llibres en solitari i acaba de treure del forn aquest poemari, Breu blues de València. Així, aquesta serà la seva segona obra poètica, que tot i haver ser escrita en vers, anirà acompanyada, més endavant, de la prosa negra que caracteritza a l'autor de Ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.