nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La Simfònica de Balears actuarà en el Festival Pau Casals de Prada

L'orquestra clausura avui a Bellver el Festival de Música del Castell

L'orquestra Simfònica de Balears clausura avui el XII Festival de música del Castell de Bellver amb el mateix repertori que portarà a Prada de Conflent dijous que ve en el marc del Festival Pau Casals. Dos solistes de prestigi, el violinista Pierre Amoyal i el violoncel·lista François Salque, acompanyaran la Simfònica tant avui com dijous amb la interpretació del Concert per a violí i violoncel en La menor de Johannes Brahms. El programa es completarà amb la Tocata i Fuga en Re menor de Johann Sebastian Bach, en la versió per a orquestra simfònica de Leopold Stokovski i, després de la pausa, amb la simfonia número 1 en Do major de Ludving Van Beethoven.

«El Castell de Bellver té la millor acústica a l'aire lliure que conec», declarà Philippe Bender, director de l'orquestra. Les entrades ja estan quasi exhaurides per al que serà l'últim concert del festival i una oportunitat única de veure els dos solistes junts. Cap dels dos, ni Amoyal ni Salque, han tocat mai a Bellver i per això es declaren molt contents d'actuar avui vespre en un entorn tan privilegiat com aquest.

El festival Pau Casals  

Prada de Conflent serà la següent parada per als músics de la Simfònica i els dos solistes que els acompanyen. «Estam molt contents d'assistir a un festival tan important per a la cultura catalana. A més, és la primera vegada que s'hi executarà una obra de Brahms d'aquestes dimensions», declarà Bender. Per al violoncel·lista François Salque «és molt emocionant poder tocar dues vegades el mateix repertori. A més, és un gran honor tocar en el festival que creà el gran Pau Casals».

Casals s'exilià a Prada el 1939, com a conseqüència de la victòria franquista a la Guerra Civil. Decebut per l'actitud immobilista de les democràcies europees davant de la dictadura a Espanya, i en un moment àlgid de la seva carrera, el músic d'El Vendrell decidí deixar de tocar com a símbol de protesta el 1945. Cinc anys de silenci més tard, el 1950, el violinista americà Alexander Schneider, juntament amb el pianista Mieczlaw Horszowski "els dos grans amics seus", el persuadeixen perquè torni a fer música i li suggereixen que doni els beneficis a l'hospital de Perpinyà en favor dels refugiats espanyols. És així com es crea el Festival Pau Casals, que en la seva primera edició estigué dedicat a Bach, el compositor que despertà la seva passió per la música.

L'actuació de dijous que ve es farà a l'Abadia romànica de Sant Miquel de Cuixà. La cita per a melòmans més pròxima, però, és la d'avui a les 22.00 al castell de Bellver.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.