algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Acadèmia de Belles Arts retrà homenatge a Ricard Anckermann

La institució prepara per al 2008 una antològica sobre el pintor

Una exposició antològica dedicada a Ricard Anckermann, un dels pintors més destacats de Mallorca de la segona meitat del segle XIX encetarà les propostes previstes per la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià per a l'any 2008.

La mostra, prevista per al primer semestre de 2008, pretén retre homenatge a l'autor de les pintures i la decoració del Saló de l'Hemicicle del Parlament de les Illes Balears i principal renovador en el seu temps de la pintura a l'Illa. Aquesta exposició serà la primera de les iniciatives promogudes per la institució des que Miquel Alenyà fos anomenat president a finals del mes de maig i ve a confirmar la «il·lusió» amb la qual inicià la seva singladura com a president. Alenyà compta en aquesta nova etapa de la Reial Acadèmia de Belles Arts amb Rafel Perelló com a secretari general i Ramon Canet com a tresorer. La junta es completa amb Joan Miralles, vicepresident; Gabriel Llompart, com arxiver bibliotecari i José María Pardo Falcón com a conservador.

A més de l'antològica dedicada a Anckermann, la nova junta ha aprovat les línies bàsiques per a l'adaptació dels Estatuts vigents a les necessitats actuals de l'entitat i a la realitat de les Illes Balears. Així mateix, a partir del mes de setembre s'iniciarà el procés de nomenament de nous acadèmics i acadèmiques amb l'objectiu d'augmentar el nombre d'acadèmiques i d'incorporar a l'entitat representants de Menorca, Eivissa i Formentera.

A l'octubre l'Acadèmia preveu que Miquel Alenyà dugui a terme la lliçó inaugural del proper curs acadèmic, sobre Ricard Anckermann i Joan O'Neille Rossinyol, desapareguts amb pocs mesos de diferència ara fa un segle. Per al curs 2007-2008 la institució vol organitzar un cicle de recitals de música i un altre de conferències sobre pintura, música i patrimoni de les Balears, a càrrec de professionals especialitzats en les diferents disciplines. Quant a publicacions s'editaran les passades memòries d'activitats i els darrers discursos de presa de possessió.

Cal dir que, al camp de la investigació, s'ha iniciat el treball de recerca i elaboració d'informació sobre la història de l'Acadèmia des de la seva fundació al 1849. Finalment es catalogarà i ordenarà la documentació de l'Arxiu de l'Acadèmia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.