algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
11°

Tomeu Quetgles: «A Mallorca tenim una corrupció cultural que fa oi»

El músic opta per crear els seus propis camins a «Sortirà el sol»

Tomeu Quetgles acaba d'editar el seu cinquè disc Sortirà el sol. El cantautor ha escollit l'editorial valenciana Topmanta per llençar el seu nou producte que ell mateix defineix com alternatiu i seguidor de la contracultura. El disc es presentarà aquest divendres al Bar Sa Faxina de Palma a partir de les 22.30 hores i serà distribuït per bars i centres culturals al preu de cinc euros.

â"Què és un cantautor contracultura? 
â"La contracultra és tot allò que no va darrere un gran segell o no està recolzat per una empresa de management d'espectacles. La gent sempre parla de pirateria, però des del meu punt de vista, els més pirates són els de l'SGAE i tots els que fan negoci amb la música. Es parla molt de la corrupció urbanística a Mallorca, però la corrupció cultural fa oi. La música ha esdevingut un gran negoci d'uns quants que no es preocupa ni els importa pensar que la música també és cultura. I és per això que molta gent, com jo, ens dedicam a fer contracultura directament.

â"I què és el que reivindicau? 
â"Jo l'únic que vull és tenir un espai musical. Passar un poc de tots els camins establerts i crear-ne de nous sense haver d'esperar una subvenció o una oportunitat. Ens parlen de cultura catalana a Mallorca. Però quins camins ens ofereixen? Per què quan inauguren el Parc de Sa Riera, hi ha tot de cantants d'Operación Triumfo? Aquí a Mallorca la cultura catalana és gairebé una cultura parroquiana.

â"«Sortirà el sol», sembla un crit a l'esperança?
â"Intenta donar optimisme. En comptes de mirar tot el que no tenim, mirar el que sí que tenim i fer-ne un camí sense complexos.
â"De quins complexos parlau? 
â"El complex de ser una cultura minoritària, o minoritzada, millor dit. Tenim una cultura riquíssima plena de pinzellades de pertot i tenim un mercat mediterrani a l'esquena, i només som capaços de mirar cap Estats Units.

â"Musicalment, com és aquest disc? 
â"És un disc que pretén ser divertit i eclèctic. Un disc per relaxar-se i gaudir, no per usar i tirar, com molts dels productes discogràfics que hi ha ara.

â"Què diuen les cançons? 
â"N'hi ha moltes que són intimistes, però es complementen amb d'altres de més divertides. Som mallorquins, per exemple, és un hip hop que xerra de la situació que hem viscut durant aquests darrers quatre anys i conté un preludi falangista que li dóna un toc de conya. També hi ha una versió molt divertida de La Cucaracha: La cucamolla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.