cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

L'expedició mallorquina descansa en haver assolit amb èxit el camp dos

Els alpinistes esperen tres dies de mal temps, després iniciaran l'ascensió fins als 7.200 metres

Tal com estava previst, els membres de l'expedició Mallorca a dalt de tot arribàrem dia 3 de juliol al camp base, instal·lat a 4.900 metres en el glaciar Goldwin Austin. Just davant se'ns presentava l'espectacular K2, de 8.611 metres. També podem veure el nostre objectiu, el Broad Peak, que queda just a la dreta dominant tot el camp base. Allà hi ha instal·lades unes vint expedicions, per la qual cosa el camp base s'estén al llarg de part del glaciar.

El dia 4 preparàrem tot el material, com la zona de menjador i les tendes, ja que a diferència amb Nepal, aquí sí que participam en la instal·lació del camp base. Com que el temps era bo, decidírem pujar al dia següent, i així familiaritzar-nos amb la ruta que haurem d'assolir. Així doncs, tal com estava previst, el dijous 5 després de cinc hores d'ascensió per les gelades laderes del vessant nord-est, el grup instal·làrem el camp en un petit rassant de roca a 5.800 metres d'altitud. Allà hi passàrem la nit.

El dia següent, ens aixecàrem amb el camp 1 del tot nevat, però malgrat el mal temps, decidírem intentar arribar al camp 2, que està a 6.400 metres d'altura. Després d'una dura pujada amb una bona ventada i nevant aconseguírem instal·lar la nostra tenda al costat del nostre ja vell amic Carlos Pauner. El temps canvia molt ràpidament en el Baltoro. La nostra treva de bon temps ja ha acabat i hem de davallar al camp base per recuperar forces en espera del proper assalt.

La previsió meteorològica que ens facilita una altra expedició ens adverteix que s'acosten tres dies de mal temps, així doncs, aprofitarem per descansar i visitar els vells amics i coneguts, amb els quals coincidírem durant la primera ascensió d'aquesta muntanya per un equip d'alpinistes austríacs. Esperam ara que si el temps ho permet podrem instal·lar aviat el camp 3, a 7.200 metres d'altitud.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.