algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El barri de Santa Catalina porta la Mare de Déu del Carme a la badia de Palma

La processó marinera congregà prop de 200 persones entre veïns i devots de la verge

La Mare de Déu del Carme fou duta en processó ahir dematí per la badia de Palma. Els veïns i l'Associació de Festes del Carme foren els encarregats d'organitzar la processó, que va transcórrer pel passeig marítim de Ciutat fins a arribar al moll de golondrines de Britania Jet. Prop de mig centenar de persones es congregaren a l'esplanada de l'esmentat moll per rebre la cercavila que portava la imatge de la verge. A la processó no li fatà la música, d'arrel tradicional, que era a càrrec d'una colla de xeremiers.

Molta gent de la barriada i dels voltants escortava la Mare de Déu i l'acompanyaren durant tota la seva travessia marítima. Entre aquestes persones hi havia l'exbatlessa de Palma Catalina Cirer, que comentà que havia anat a la processó «tal com feia cada any». Cirer és de la barriada del Fortí, molt a prop de Santa Catalina, i és per això que explicà que té aquesta estreta relació amb els veïns i amb les seves festes. Altres cares conegudes de l'equip de l'oposició de Cort també es deixaren veure durant la processó marítima.

Per la seva banda, el pare Miquel, rector de l'església de la Mare de Déu del Carme, explicà que aquest acte és gratuït perquè tothom «pugui pujar a la golondrina cedida per Britania Jet i acompanyar la verge». Aquesta embarcació té capacitat per a unes 200 persones. A l'hora d'embarcar la imatge de la puríssima se sentiren alguns crits de «visca la Mare de Déu del Carme», per part dels seguidors de la processó. Mentrestant, els llaüts que acompanyaven l'embarcació principal feren sonar les botzines en honor de la seva patrona. Passades les onze del matí, la golondrina, estibada de gent, desamarrà i sortí del port de Palma seguida d'una desena d'embarcacions. L'objectiu de la processó era dur a la verge marinera enmig de la seva mar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.