algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Dolmen publica el nou projecte de Mañas 'El hombre de los 21 dedos'

L'editorial n'ha presentat els dos primers lliuraments a Gijón

A «vint-i-un dits» les coses no li solen sortir bé. És un home emprenyador que sobreviu a base de petits cops que, normalment, acaben malament. Tan malament, que sempre escolta la mateixa frase: «Et mataré».

Aquest és l'argument del projecte nou de José Àngel Mañas, l'autor d'Historias del Kronen, que s'estrena a Dolmen amb una sèrie de novel·les curtes escrites a quatre mans juntament amb Antonio Domínguez Leiova. Els dos primers volums, El honor de los campeadores y El factor hispano, es presentaren la setmana passada en el marc de la Setmana Negra de Gijón.

«L'home dels 21 dits és un fulletó clàssic amb una estètica molt propera, costumista i de còmic» explica Mañas. L'escriptor defineix la seva proposta com «un gènere híbrid» que incorpora «elements de novel·la negra picaresca». «És una obra molt contemporània» i la primera part d'un projecte que n'inclourà el còmic i, si tot va bé, una sèrie de televisió. «La base seran les novel·les, però volem crear un concepte, una franquícia oberta a tota classe d'artistes». És a dir, que els dibuixants i els guionistes podran presentar les seves idees de com veuen el protagonista, i d'aquesta manera, «generar un personatge capaç de viure sobre qualsevol suport».

El hombre de los 21 dedos és «icònicament un personatge sense rostre». En la novel·la, no se sabrà en cap moment qui és el protagonista, només quan es descalci i descobreixi el seu secret: al peu hi té un dit de demés. En el còmic aquesta situació es resoldrà «canviant la cara del personatge i buidant-la de contingut». A la televisió, es canviarà l'actor en cada episodi.

Durant dotze anys, Mañas i Domínguez en desenvoluparen el concepte i intentaren que algú ho editàs. Ningú no s'atreví a publicar una ficció «castissa i poca-solta» que es mou entre «els films d'Àlex de la Iglesia i les històries de Mortadel·lo i les de Superlópez», amb un protagonista que Mañas descriu com un «Torrente per a llests». Al final, la història arribà a mans de l'editorial mallorquina Dolmen, que s'arriscà i apostà per Vint-i-un Dits. «Estam molt agraïts a Dolmen, perquè ha cregut en nosaltres».

Aquest mes se'n posen a la venda els dos primers volums, però la saga es compon de 21 capítols que sortiran cada tres mesos a un preu reduït. «Cada novel·la s'ambienta en un escenari diferent i es pot llegir d'una manera independent», assegura l'escriptor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.