nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Les escultures monumentals de Manolo Valdés es descobreixen enmig del Born

Un gran nombre de públic assistí a la inauguració sota una gran expectació

102334
Llompart, Ramon, Mascaró, Porcel, Calvo, Conrado de Villalonga, Pérez Villegas i Feliu, ahir al Born. Fotos: PERE BOTA.

El Passeig del Born de Palma es va convertir ahir en un museu a cel obert en acollir la inauguració de les escultures monumentals de Manolo Valdés, una exposició conformada per desset peces de gran tamany, de ferro i bronze que es convertiran fins al 15 d'octubre en una vertadera atracció pels vianants.

En aquesta mostra, comisariada per Violant Porcel i promoguda per l'Obra Social de La Caixa i l'Ajuntament de Palma es poden veure les «reinterpretacions» més personals de Valdés de clàssics com La Dama d'Elx, la reina Mariana i la Infanta Margalida immortalitzades per Velàzquez o La Gran Odalisca d'Ingrés.

«Valdés absorbeix i reinterpreta motius de la història, la història de l'art o la cultura popular» a mode de «comentaris» personals sobre els originals, explicà Porcel, que considera que a Valdés «no li interessa únicament la resolució creadora d'artistes com Brancusi o Giacometti sinó el plantejament de l'obra i el procés creatiu pel que passen».

Valdés combina, segons Porcel, els seus orígens «informalistes i la seva preocupació per la textura i la matèria» i la seva experiència junt a l'Equip Crònica per donar a llum obres plenes de «múltiples referències» que sovint estudia amb diferents suports. De les 17 peces, quatre han estat creades expressament per l'exposició, que itinerarà per altres ciutats de l'Estat. Durant la presentació, la batlessa de Palma, Aina Calvo digué que la mostra contribuirà que la ciutat aconsegueixi «l'exel·lència a què aspira» alhora que acostarà al gran públic l'obra d'un gran artista. També assistiren a la inauguració el director general de la Fundació La Caixa, Josep Francesc Conrado i Villalonga; el director de la mateixa entitat a les Balears, Josep Francesc Feliu, Antoni Llompart, director de Banca Institucional i el director de l'Area Cultural de la Fundació La Caixa, Ignasi Miró, entre altres membres de l'entitat .

Entre les autoritats assistents s' hi comptaren també la consellera insular de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró i la regidora de Cultura Nanda Ramon, i el seu director general de Cultura Joan Carles Gomis, entre d'altres regidors de Cort. També assistí a l'acte, que acabà amb un cóctel al Casal Solleric, una ampla representació del món de l'art i la cultura que no es volgué perdre el descobriment de les obres. Hi anaren: Pep Sirvent, Jaume Mir i Aurelia García, Miquel Font, Ramon Canet, Cristina Ros, Maria Isabel Ballester, Joan Costa, Fabrizio Plezzi, Marie Claire Uberquoi, Gudi Moragues, Antonio Camba, Miquela Vidal, Baltasar Porcel i Lluis Fuster, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.