nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El més gran saure del món torna a Berlín després d'un bon «lífting»

Dels dotze metres que feia des de 1937 ha passat als 13'27

L'esquelet de saure complet més gran del món, un Brachiosaurus de 150 milions d'anys, va tornar al Museu de la Naturalesa de Berlín, després d'un «lífting» restaurador que ha costat devuit milions d'euros i que inclou una estirada de potes.

Dels dotze metres d'alt que va tenir fins ara, el dinosaure berlinès ha passat als 13'27 gràcies a una operació que ha costat dos anys i que se sustenta en els últims descobriments científics, segons els quals l'esquelet no estava ben muntat.

El Brachiosaurus va arribar a Berlín el 1937 i va ser muntat pel naturalista Werner Janebtsch amb les anelles lleument encorbades, d'acord als coneixements de llavors.

Fa tres anys es va decidir desmuntar-lo de nou i restaurar-lo, aprofitant les obres de sanejament del museu, que al seu torn reapareixerà divendres, en la seva obertura al públic, modernitzat.

Segons els experts, el saure va viure a Tanzània fa uns 150 milions d'anys. Des de fa 70 anys s'exhibia a Berlín amb les potes encorbades i havia esdevingut símbol ciutadà.

El «lífting» del saure coincideix amb el del Museu, que reapareix convertit com a exposició multimediàtica i interactiva, encara que sense caure en un «Parc Juràssic» estil Hollywood, segons va assegurar aquests dies el seu director Reinhold Leinfelder.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.