algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Nanda Ramon nomena Inglada, Gomis i Prunés com a nous directors generals

La regidoria tornarà a tenir les competències en Patrimoni i Programació Cultural

La nova regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Nanda Ramon, anuncià ahir quines seran les direccions generals d'aquest govern i els noms dels seus responsables. A partir d'ara, Cultura passarà, de tenir una direcció general, a tenir-ne tres: Cultura (Joan Carles Gomis, Independent), Arxius, biblioteques i patrimoni (Helena Inglada, ERC), i Política lingüística (Marta Prunés, PSM).

Nanda Ramon manifestà que, de moment, encara no es pot parlar de projectes concrets, ja que ara per ara la feina més urgent és la de planificació i participació. Tot i això, anuncià que una de les prioritats serà posar en marxa una política comuna coherent per als espais expositius que són competència de l'Ajuntament. Això afectaria, doncs, el Casal Solleric, el Casal Balaguer, el qual està previst que es reformi, i el centre cultural Ses Voltes. «Donarem molta importància al funcionament mixt entre les entitats públiques i privades», manifestà.

Pel que fa a política lingüística, Ramon destacà que es posarà en marxa el pla de normalització lingüística. Patrimoni, per altra banda, és, per la regidora, un dels àmbits que ara mateix es troba en un estat més precari i que necessita una actuació més decidida.

En l'acte de clausura dels cursos per a gent gran, ArtUOM, Ramon va fer també un resum del que seran els principals àmbits d'actuació en la legislatura que ara tot just comença.

Tot i que no volgué parlar de projectes concrets, sí que va fer menció a la possible creació d'una filmoteca. La regidora digué que aquest és un projecte que li fa «molta il·lusió. És una mancança de la ciutat que s'ha de suplir». Pel que fa a la ubicació i la gestió d'aquest espai, anuncià que no necessàriament s'hauria d'ubicar a la capital, ni dependre totalment de la gestió municipal, tot i que sí que hauria de ser Cort qui l'impulsàs. A més de la programació de cicles, la futura filmoteca exhibiria cinema en català. Això significaria omplir un altre buit, ja que, segons Ramon, avui dia el cinema en català a les sales comercials és gairebé inexistent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.