nubes dispersas
  • Màx: 17.55°
  • Mín: 8.69°
17°

L'oferta educativa del Conservatori Superior s'amplia amb musicologia

Josep Prohens confirma estudis de jazz per al proper curs 2008/09

El curs 2006/07 entrava en escena l'Esadib, l'Escola d'Art Dramàtic de les Illes Balears, una vella reivindicació que ampliava l'oferta educativa a Mallorca i evitava, així que, els estudiants haguessin de partir fora de l'Arxipèlag.

El curs 2008/09 començarà també amb novetats, en aquest cas musicals. A partir de setembre, el Conservatori Superior de les Illes Balears oferirà l'especialitat de musicologia, una disciplina que estudia la música des de la seva vessant més antropològica, analitzant-ne la història, l'evolució i la relació amb l'home, la cultura i la societat. Aquesta especialitat ha estat també una reivindicació del Conservatori i de l'entorn musical en general que, el mes de febrer, presentava una sol·licitud a la Conselleria d'Educació i Cultura acompanyada de 50 signatures de professors, alumnes i l'equip directiu del centre docent.

Josep Prohens, director del Conservatori Superior, confirmava ahir que «per setembre començarem el primer curs de musicologia, amb 15 places i, amb vista al pròxim curs, tenim el compromís de la Conselleria per poder impartir ensenyaments de jazz i de música moderna», una segona petició de Prohens que enguany, segons reconeix, «no ha pogut ser per temes d'espai i d'organització». Ara, «esperam que el Govern nou en matengui el compromís», afirma.

Josep Prohens dirigeix el Conservatori des d'aquest mateix curs 2006/07. Tal com ja explicà, «una de les meves fites és dotar el Conservatori de totes les disciplines, ja sigui la de musicologia, jazz, música moderna o direcció d'orquestra», i convertir així la institució en un «centre de referència a les Illes i també a fora».

Tornant als estudis de musicologia, Prohens confirmà que «a Mallorca tenim un patrimoni musical molt important, i és necessari formar professionals per ordenar i per aprofitar tota aquesta riquesa».

Accés  

Per accedir als estudis de musicologia, és necessari disposar d'un grau mitjà de música i del segon de batxillerat, i superar també una prova d'accés. A més, se'n podran matricular els estudiants que no tenguin el batxillerat però que superin les proves pertinents per a aquest tipus d'accés.

El Conservatori treballa ja en el tema del currículum i el professorat d'aquests estudis nous, i n'obrirà el període d'inscripció per setembre. Segons el director del centre, «el prestigi d'uns estudis exigeix tenir un bon planter de professors».

Prohens creu que el perfil dels alumnes que cursaran aquesta nova especialitat de musicologia, és el de «gent que havent estudiat música i sabent tocar un instrument, s'estima més tirar cap aquest tipus d'estudis més teòrics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.