algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Les produccions espanyoles també es veuen en el Festival del Mar

El director Gustavo Prieto presenta «Makin up» en el certamen

L'homosexualitat, el rebuig social i familiar, i els maltractaments en la infantesa són alguns dels problemes plantejats per Gustavo Prieto en el quart llargmetratge de la seva carrera com a director, Making up. El realitzador competeix amb aquesta obra en el Festival de cinema gai i lèsbic de Mallorca, que es du a terme aquesta setmana al Teatre Municipal de Palma, en el passeig de Mallorca.

«Aquesta història de nou minuts és sobretot un cant a l'amistat, la història de dos al·lots de deu anys que es troben amb problemes diferents i que, junts, tractaran de trobar una sortida als seus drames», explica el director. Gustavo Prieto, que qualifica aquest treball com «el més madur i treballat de la meva carrera», assegura que «la selecció en un festival és ja un premi per a qualsevol director». El cineasta, que lloa la feina d'aquells realitzadors de països en els quals l'homosexualitat està prohibida i es jutja i es castiga, sosté que «si encara es parla de l'homosexualitat, és que alguna cosa va malament.

«Crec que al nostre país encara hi ha molts prejudicis i, sobretot, una falta d'educació en els al·lots, que de vegades poden arribar a ser els més cruels». «L'art, en general, tracta sobre els problemes que hi ha en l'entorn», comenta Prieto, que argumenta que «el cinema sempre ha de tenir capacitat de denúncia. «Anam tan de pressa que, de vegades, no veim o no volem veure el que passa al nostre voltant, per la qual cosa cal fer reflexionar l'espectador i recordar-li el que succeeix».

Per altra banda, el Festival acollí ahir la projecció del curt Mariquita con perro, de Vicente Villanueva.
La projecció de l'únic llargmetratge de l'Estat que competeix en aquesta edició del Festival gai i lèsbic de Mallorca, Vida de familia, és del director valencià Llorenç Soler. Ahir capvespre es presentà la pel·lícula al Teatre Municipal de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.