algo de nubes
  • Màx: 17.89°
  • Mín: 13.93°
17°

La Santa Seu nomena censors per revisar l'obra del beat Ramon Llull

Roma determinarà la veracitat de les acusacions d'heretgia que patí

C.AGUSTÍN. Valldemossa.
Per primera vegada la Santa Seu ha nomenat dos teòlegs censors per revisar l'obra de Ramon Llull, sobre la qual l'inquisidor del Regne d'Aragó i frare de l'orde dels dominics, Eymerich, va llançar acusacions d'heretgia, bruixeria i màgia. Tal com va donar a conèixer ahir el postulador de la causa de canonització del beat Ramon Llull, Gabriel Ramis, el procés que portarà a la santedat el savi mallorquí es torbarà exactament «l'eternitat».

«Roma és eterna, el temps no hi compta», va dir el postulador de la causa de canonització del beat en la festivitat de la Santíssima Trinitat, que van celebrar l'Associació Ramon Llull i el Bisbat de Mallorca a la finca Miramar, on es va ubicar l'antic monestir del mateix nom, fundat per Jaume II a instàncies de Ramon Llull, i que va allotjar l'escola d'idiomes orientals en la qual estudiaven els frares que havien de convertir els infidels.

Ramis va afirmar que de moment «s'estan transcrivint els processos fets durant els segles XVII i XVIII, encara que el Bisbat disposa d'escassos mitjans».

L'encontre que tingué lloc a la finca Miramar va concentrar prop d'un centenar d'amics i estudiosos de l'obra de Ramon Llull de diverses institucions religioses i acadèmiques de l'Illa.

L'«alma mater» de la trobada va ser el doctor José María Sevilla, propietari de la finca de Miramar i Magister de la Maioricensis Schola Lulistica. Durant l'acte, es va llegir íntegrament eLlibre d'Amic i Amat de Ramon Llull en català modern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.