muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

Els al·lergòlegs preveuen una altra primavera després del maig

Els al·lèrgics, més d'un 20 per cent de la població, no troben treva. Els esternuts, tos i llagrimeig començaren pel gener, amb la qual cosa el consum d'antihistamínics va pujar gairebé un 24% respecte al 2006, i s'han mantingut amb alts i baixos, però a més, les pluges de maig, segons els al·lergòlegs, duran una «segona primavera».

Les dades sobre la venda de fàrmacs i l'afluència als especialistes corroboren que les al·lèrgies es desvinculen de l'estació primaveral o bé és primavera la meitat de l'any, i que els malalts cada vegada estan sensibilitzats a més tipus de pòl·lens.

La venda d'antihistamínics va assolir en els quatre primers mesos 30.855.000 euros, un 6,04 per cent més que en el mateix període de 2006, segons dades de la consultora IMS Health.

Gener va ser el mes que va experimentar un major creixement, un 23,8 per cent més que el 2006, per les altes temperatures.

Les vendes van pujar també en febrer (1,4%) i març (17,8%), mes en el qual van assolir més de 10,5 milions d'euros, i van baixar un 10,6 per cent l'abril sobre l'any passat.

A falta de les xifres de maig, que solen ser les més altes de l'any, els al·lergòlegs assenyalen que en la primera quinzena els pacients amb rinitis i asma van arribar a les consultes en major nombre i més aguditzats.

Les intenses pluges en dies posteriors van netejar l'atmosfera, però portaren una segona pol·linització i la primavera pot durar fins a finals de juny i juliol, tret que hi hagi temperatures molt altes i «agostin» les plantes, adverteix Pedro Ojeda, vicepresident de la Societat d'Al·lergologia i Immunologia Clínica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.