algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

La Fira del Llibre acaba amb opinions diverses sobre la seva nova ubicació

La mostra va tancar les portes amb un concert d'Oliva Trencada

L'edició XXV de la Fira del Llibre tancava ahir les seves portes amb opinions molt diverses sobre la ubicació de la mostra literària. Tot i que la majoria de llibreries participants en el certamen es decanten pel parc de les Estacions com a lloc de celebració de la fira, alguns reivindiquen el Born com a espai emblemàtic.

Alguns dels aspectes positius que assenyalen els expositors del parc de les Estacions són que poden disposar de més espai i de més ambient; per contra, asseguren que falten ombres i que la distribució dels estands és francament millorable.

Hi ha alguns expositors que han demanat consolidar el parc de les Estacions com a ubicació definitiva de la Fira del Llibre.

En general, segons un comunicat tramès des de Fires i Congressos, els botiguers han afirmat que, comercialment, aquesta edició ha estat positiva. Entre els llibres més venuts en català hi ha el darrer premi Ramon LlulTigres, de Gabriel Janer Manila; La mort de l'ànima, de Maite Salord; Palma i l'Islam, de Miquel Ferrà i Martorell; El Mundo contra Mallorca, de Miquel Àngel Tortell o La maternitat de l'Edna, d'Assumpta Montella. En castellà cal remarcar com a més venuts A Barbie se le pudren les visones, de Román Piña: Kafka en la orilla, d'Haurki Murakami; La Catedral del Mar, d'Ildefonso Falcones, o Banyalbufar, la vida, de Juanjo de la Asunción y Nando Ros. S'ha d'esmentar la compra de llibres d'autoajuda com La rana que no sabía que estava herida, d'Olivier Clerc; com també els exemplars de cuina. La literatura infantil també ha estat una de les més demandades pel públic, sobretot enciclopèdies com la de les Tres Bessones, o Mi primera gran enciclopedia.

Els actes programats per cloure aquesta edició ahir diumenge varen ser la presentació del llibre Miquel Julià i Prohens: Glosa, Prosa i Poesia. Una trajectòria, que va comptar amb la intervenció de Miquel Sbert, Biel Barceló, Miquel López i el mateix Miquel Julià; i l'acte en què Horacio Alba, editor i director de Casatomada, va parlar del llibre El esteriotispista de la Academia Universad'Alberto Escudero dins el cicle Els llibres dels lectors III.

La fira va finalitzar amb el concert a càrrec d'Oliva Trencada. Aquesta XXV edició, al parc de les Estacions, ha gaudit d'un gran nombre d'activitats que han animat la mostra literària. Així, a més de les presentacions i signatures de llibres, el públic ha tengut l'oportunitat d'assistir a presentacions de llibres, a més d'espectacles adreçats a grans i a petits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.