nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Il·lustradors catalans premien la revista 'Nosotros somos los muertos'

El darrer número de la revista es presentà al Saló del Còmic


La revista d'historietes gràfiques Nosotros somos los muertos (Inrevés Edicions) rebé dijous al FAD de Barcelona el premi Junceda d'honor, que entrega l'Associació d'Il·lustradors de Catalunya. La publicació edità el seu número quinze el mes d'abril passat, que serà el darrer, malgrat els darrers guardons obtinguts: el Junceda, el Punt Vermell i el premi a la millor revista del Saló del Còmic de Barcelona 2007. Els directors de NSLM, els dibuixants Pere Joan i Max, reberen la distinció acompanyats per Sebastià Marí, gerent d'Inrevés.

Pere Joan bromejà amb la circumstància que NSLM rebi tants de premis ara que ja no es publicarà més. «Ens han donat el premi perquè està dins la manera de triomfar després de mort com el cas de Frankestein, el Cid Campeador o La mòmia», exclamà l'il·lustrador. Pere Joan admeté que «lògicament també hi ha un reconeixement a l'esforç». Max recordà el primer número de la revista, imprès en setze pàgines fotocopiades, que «fou un fet aïllat perquè no prevèiem una continuïtat i la repercussió ens permeté tenir un plantejament a seguir». El dibuixant repassà també la primera etapa, fins a l'any 2000, «amb un format de novel·là gràfica, bastant austera i centrada en les historietes». Després, la revista tancà «per esgotament i manca d'expectatives». Max apuntà que «des del 2003 fins el 2007, Inrevés ens permeté una infraestructura i des del número tretze es va coeditar amb Edicions Sinsentido, va créixer de mida, donà pas al dibuix i a la il·lustració, amb pàgines en color».

Per la seva banda, Sebastià Marí assegurà que «NSLM ha estat l'avantguarda d'autors i, en certa manera, ha creat escola». El final definitiu de la revista «hauria de donar pas a un relleu generacional», mantingué Max. Per la revista han passat més de 130 autors. Com expliquen els seus directors en el darrer exemplar, «ens n'anam amb la satisfacció d'haver contribuït a l'obertura d'aquest mateix mercat que ara ens arracona».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.