nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
21°

La força dels llenços de Rox es presenta a la Minerva de Santanyí

La mostra, sota el títol de «Memòria recent», s'inaugura avui horabaixa

Sota el títoMemòria recent, la jove artista Rocío Mena Cañellas, alter ego de Rox, inaugura avui, a les 20.00 hores, a l'espai de l'associació la Minerva de Santanyí una exposició que aplega prop de trenta llenços en què l'ús de diferents materials i la força dels colors n'esdevenen protagonistes. Rox té tan sols vint anys, però la pintura va despertar el seu interès des que era nina. A 16 anys d'edat va aconseguir una beca per anar a Anglaterra i enguany ha estudiat a l'Acadèmia de Belles Arts de Munic. Entre els seus referents, s'hi troben, segons confessa, Jackson Pollock, Menéndez Rojas i Antoni Tàpies.

Els quadres de Rox es caracteritzen per l'ús de materials tan diversos com la corda, el guix, l'arena o la terra, però també pel contrast de colors: «Els meus colors bàsics són el vermell, el negre i el beix», explicà l'artista, que va incorporar-hi el color blau després de treballar en la col·lecció que titulà Blau. A Memòria recent, Rox hi ha inclós els treballs dels darrers tres anys, entre els quals n'hi ha de la mostra Evolution, que s'exposà al claustre de Sant Antoniet; Letras del alma, que es pogué veure a la Misericòrdia i finalment Blau, una col·leció influïda, segons la pintora, pel contacte amb la mar que tingué en el temps que va realitzar el curset de patró d'embarcació. També hi ha algunes obres realitzades en els darrers mesos que encara no han estat exhibides.

«Aquesta mostra és una reunió de diferents moments que m'ha ofert l'oportunitat de mirar enrere», va comentar Rox, que assegura que ara viu «un procés d'experimentació», condicionat per la seva estada a Munic. En el futur pretén abandonar una mica «la plasmació de sentiments» per tal «d'incorporar a les seves creacions les imatges que associa als somnis».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.