lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
11°

Raquel Casas i Josep Lluís Roig, premis Vila de Lloseta de literatura

Un total de 54 originals d'arreu de la geografia catalana es presentaren

J.SAMPOL. Lloseta.
Dilluns vespre va tenir lloc el lliurament dels premis de la novena convocatòria dels Premis Literaris de Lloseta al teatre municipal de la localitat, els quals, gràcies a l'augment d'obres presentades i de la seva gran qualitat, han ajudat a consolidar aquests guardons. Es presentaren a concurs un total de 54 obres d'arreu de la geografia de parla catalana. D'aquestes 54 obres, 33 participaven en la categoria de poesia i les 21 obres restants, en la categoria de narrativa. Raquel Casas Agustí, de Vilanova i la Geltrú, s'endugué l'honorança de poesia amb l'obra titulada Les randes del paradís, premi dotat amb 2.000 euros i la publicació del llibre a la col·lecció Raixa, de l'editorial Moll. Tot i això, el jurat va fer una menció especial a tres obres: Mans, de Jaume Pons; Oest, d'Andreu González; i Estat d'assetjament, de Jaume Mesquida.

Pel que fa a la condecoració en la categoria de narrativa, l'obra El primer paradís de Josep Lluís Roig de la localitat d'Oliva, del País Valencià, s'endugué el premi de 3.500 euros a més de la publicació del llibre també a l'editorial Moll. L'escriptor i regidor de l'Ajuntament de Lloseta, Pere Joan Martorell, destacà la gran qualitat de les obres presentades en aquesta novena convocatòria i explicà que «cada any es presenten més originals i de més qualitat, fet que ha provocat la consolidació dels premis Literaris de Lloseta, a més de complicar la feina i la decisió final del jurat». En la categoria de poesia el jurat va estar format per Antoni Xumet, Miquel Cardell i Jaume Pomar, mentre que en narrativa els que formaren el tribunal foren Neus Canyelles, Sebastià Alzamora i Jaume Mateu.

L'acte de lliurament dels guardons d'aquesta novena convocatòria dels Premis Literaris es realitzà al teatre municipal de Lloseta, que es va ambientar per aquesta especial ocasió amb petites taules rodones com un cafè-teatre. Abans del lliurament dels premis s'oferí un petit recital de piano per als assistents. A l'acte també hi va assistir el batle de Lloseta, Bernat Coll, a més d'una representació dels regidors de l'Ajuntament municipal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.