nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

Sus a la XXIII Mostra de Cuina Mallorquina

El certamen se celebra enguany a Son Rossinyol i es mantindrà obert diàriament fins al dia 20

La XXIII Mostra de Cuina Mallorquina va obrir ahir les portes en una nova ubicació, el recinte de Son Rossinyol, un espai que ocupa 5.200 metres quadrats i on s'han situat un total de 24 envelats. L'encarregat de donar el sus al certamen culinari va ser Antoni Mas, president de l'Associació de Restauració MallorcaCAEB, acompanyat pel president del Govern balear, Jaume Matas; el vicepresident del Consell, Miquel Nadal, i la batlessa de Palma, Catalina Cirer, entre d'altres autoritats de l'Illa. La mostra romandrà oberta cada dia fins a divendres dia 20 entre les 12.30 i les 16.00 hores i les 19.00 i les 23 hores i el preu de cada entrada serà de 4 euros i inclourà una petita degustació. Any rere any, va explicar Mas, «la Mostra ha servit per revifar la cuina tradicional mallorquina, que fa un temps es trobava en desús a causa de l'apogeu de la cuina internacional». Enguany, continuà, «la mostra ha crescut en metres, coneixement, experiència i esperam que en nombre de visitants». Segons el seu parer, l'esdeveniment és ja «un referent culinari en àmbit mundial» proper al Congrés gastronòmic, perquè a la mostra «s'ensenya i es debat». Per la seva banda, el vicepresident del Consell alabà la nova edició del centamen perquè s'hi promocionen «els nostres productes i la nostra identitat cultural». Nadal afegí, però, una reivindicació final: «S'hauria de trobar un lloc estable i més al cor de Palma. Per què no al Born o a les Rambles?», proposà.

Aquesta XXIII edició, a la qual s'espera la visita de més de 60.000 persones, compta amb denou restaurants, les dues escoles d'hoteleria, cinc pastisseries, once cellers i dos cellers de licors. La fira estrena enguany un nou emplaçament però en el seu parlament Catalina Cirer es va posar a disposició dels organitzadors perquè instal·lin la fira a qualsevol altre espai de la ciutat. «La Mostra de Cuina s'ha institucionalitzat», destacà Jaume Matas després de posar de relleu la gran tasca de divulgació de la cuina de Mallorca que es fa a través d'aquesta Mostra. Com altres anys, el certamen inclourà un escenari on es faran demostracions de cuina de quarant-cinc \132 minuts de durada en directe.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.