algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La majestuositat s'apodera de Pollença durant el Davallament

Centenars de persones no es volgueren perdre l'acte d'ahir

M.NADAL.Pollença.
El mal temps dels darrers dies no impedí ahir que centenars de persones poguessin contemplar una de les celebracions més genuïnes i solemnes de la Setmana Santa mallorquina com és el Davallament de Pollença.

Tot i que l'hora d'inici de la processó fou a les nou del vespre, molt abans ja era impossible poder trobar un bon lloc a l'escalinata que condueix fins al Calvari des d'on poder contemplar la processó. Centenars de persones s'arreplegaren als carrers que formen el recorregut de la processó per no perdre's ni un detall de la majestuositat i senzillesa de l'acte.

Tot i la multitud de gent que ahir vespre era a Pollença, el silenci s'apoderà del poble quan comença la processó. El moment més emotiu fou quan es davallà el Crist Crucificat i comença el descens del Calvari fins arribar a l'església Nostra Senyora dels Àngels, on es finalitzà la processó.

Tot i que són nou les confraries que participen a la processó, la protagonista de la nit és la del Calvari, més coneguda com la de les capes perquè vesteix una capa mallorquina negra. Constitueix una cort d'honor del Crist Crucificat que és transportat damunt l'espatlla fins a l'església.

La processó fou seguida pel clergat i les autoritats municipals encapçalades pel batle, Bartomeu Cifre, a més de la Coral i la banda de música, que entonaren durant tota la processó l'habitual i cerimoniós Miserere Crist Deus.

L'acte acabà a l'església Nostra Senyora dels Àngels, que també estava replena de gent, amb la cerimònia religiosa que els pollencins denominen «s'Enterro» durant la qual es col·locà el Crist Crucificat en el llit mortuori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.