cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

Mor a 90 anys d'edat el director de cinema italià Luigi Comencini a Roma

El director italià de cinema Luigi Comencini, considerat un dels pares de l'anomenada «comèdia a la italiana», va morir ahir a Roma a 90 anys. Els seus familiars varen anunciar la mort del cineasta «després d'una llarga malaltia suportada amb valentia i discreció». El funeral se celebrarà avui a Roma.

Comencini va néixer a Saló, a la província de Brescia (el nord d'Itàlia), el 8 de juny de 1916 i és considerat un dels pares, al costat de Dino Risi, Mario Monicelli i Ettore Scola, de la comèdia italiana, gènere cinematogràfic de gran èxit internacional en els anys 50 i 60.

Durant la seva llarga carrera ha dirigit els més importants actors italians de l'època, com Vittorio de Sica i Gina Lollobrigida, Alberto Sordi, Nino Manfredi, Marcello Mastroianni i Ugo Tognazzi.

La seva fama internacional s'explica sobretot pel mariscal Carotenuto, interpretat per Vittorio De Sica, i per la bellíssima Maria «la bersallera», l'actriu Gina Lollobrigida, que foren els protagonistes de la pel·lícula Pa, Amor i Fantasia, que va guanyar l'Ós de plata al Festival de Berlín.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.