algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

Fins a 87 pianistes d'arreu del món participen al concurs de Capdepera

El certamen internacional arriba a la sisena edició amb un alt nivell

El Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera ha arribat a la sisena edició plenament consolidat com una convocatòria d'alt nivell i que compta amb el reconeixement mundial. Enguany reunirà 87 participants de 21 nacionalitats diferents. El concurs s'inaugura el dia 10 d'abril amb l'actuació del guanyador de l'edició anterior, el pianista xilè Javier Gutiérrez. El Teatre Municipal de Capdepera serà l'escenari de les diferents proves, entre l'11 i el 15 d'abril. Són proves obertes al públic i que es desenvoluparan durant tot el dia.

Els candidats es reparteixen en cinc nivells segons el criteri d'edat: el primer fins a 10 anys, el segon fins a 13, el tercer fins a 17, el quart fins a 22 i el cinquè fins a 28 anys, i aquí el nivell és professional. Hi ha nombrosos premis per a totes les categories. El jurat és integrat per personalitats rellevants del món del piano procedents de destacats centres internacionals. Ahir es va fer la presentació d'aquest concurs, que va néixer el 2001 sota l'impuls de l'associació Art en Música i l'Ajuntament de la localitat. Compta amb la subvenció del Consell de Mallorca, Ibatur i de 25 empreses patrocinadores. La cerimònia de clausura, amb un concert de guardonats i l'entrega de premis, serà diumenge dia 15 a les 17.30 hores.

La directora del certamen, Noemi Dalmau, manifestà que «estam molt orgullosos del resultat d'aquest concurs. La demanda que hi ha hagut ens confirma que el concurs ha assolit un nivell alt. El talent dels participants converteix aquests dies en un mostra d'interpretacions valuoses, són com miniconcerts». Des del Consell de Malloca, Miquel Àngel Flaquer destacà que «la institució ha donat suport a aquesta iniciativa des del principi. És un luxe per a Capdepera i per a Mallorca tenir un concurs d'aquestes característiques». Tant el batle, Joan Ferrer, com el regidor de Cultura, Mateu Melis, assenyalaren que «Capdepera és una localitat coneguda en tot el món gràcies a aquest concurs, i el municipi s'ha convertit així en un referent musical». Enguany un dels premis més importants serà que el guanyador oferirà un concert amb la Camerata Sa Nostra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.