algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La pluja i el fred fan perillar les sortides del Dilluns Sant

Les processons enregistraren menys afluència de públic

Ja eren més de les 22.00 hores quan el pas del Sant Crist de l'Agonia feia la seva aparici, duit per quatre homes per l'estret i cèntric carrer de Santa Clara. Els confrares havien endarrerit la sortida del titular de la processó d'ahir i de la talla de l'Elevació (previstes una hora abans) pel mal temps i per la pluja fina que queia sobre el barri antic. Els nombrosos niguls que dominaven el cel des de primera hora, la pluja i el fred feenr disminuir la participació de penitents i de confrares, congregats pels voltants de l'esglèsia ja mitja hora abans de l'inici de la precessó. És una de les més singulars perquè transcorre per alguns dels carrerons més estrets de Palma, fet que en més d'una ocasió ha provocat sobresalts.

Més que l'expectació, el sentiment més comú d'ahir era el de la incertesa, ja que els fidels esperaven veure desfilar la talla del Crist de l'Agonia. A més d'això, també es va produir alguna patinada per la humitat acumulada en terra a causa de la pluja. Alguns dels assistents estaven encisats per la imatge i la per fe que professen al Crist de l'Agonia. Una vegada més, els infants foren els protagonistes d'un capítol a part de la processó. Dividits entre el temor provocat pel silenci i la tenebra de les espelmes, els més petits esperaven que algun dels penitents s'hi atracàs per donar-los qualque confit.

Precedida d'un cotxe de la Policia Municipal i una dotzena d'agents que vetlaven pel desenvolupament correcte de la processó, aquesta transcorregué sense incidents. Amb la Confraria del Sant Crist de l'Agonia al capdavant, va comptar amb la participació d'una quinzena d'agrupacions. El seu recorregut abastà alguns carrers del centre històric de la ciutat pròxims al convent de Santa Clara. Quant a les altres processons del dia, no totes pogueren sortir: la de Nostra Senyora de la Esperança i de la Pau s'hagué de ser suspesa per la dificultat que té, i més si fa un dia com el d'ahir; la del Crist dels Navegants recorregué amb menys dificultats el barri de Sant Magí, mentre que la del Sant Crist dels Boters sortí de l'església de Sant Joan de Malta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.