algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Maria del Mar bonet celebra 40 anys amb un recull especial ple «d'amics»

La cantant durà cançons tradicionals mallorquines al Metropolitan de Nova York

104434
Maria del Mar Bonet es mostrà satisfeta amb els seus 40 anys de carrera.

Després de quatre dècades, Maria del Mar Bonet encara la seva carrera amb l'agenda ben plena. Serà al llarg d'aquesta primavera quan sortirà al mercat el seu darrer disc, Terra Secreta (Picap, 2007). També es deixarà veure dalt dels escenaris, no només a Barcelona, amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, sinó que esdevindrà una de les ambaixadores de la cultura catalana tant a Nova York com també a la Fira del Llibre de Frankfurt.

-Quaranta anys damunt l'escenari. Des de la utopia i la lluita dels primers anys, fins a la maduresa actual. Quin creis que ha estat el millor moment?
-No m'agrada mirar enrere. Vull viure el dia a dia. Hem de ser conscients que vivim en uns Països Catalans petits i és difícil de moure's-hi. Per mi, l'èxit més gran de la meva carrera, és haver-me pogut mantenir. El millor és que encara em puc permetre de cantar i treure discos.

-Però sí que hi haurà algun moment especial?
-Moments n'hi molts. Els que més m'entusiasmen és quan la gent et para pel carrer i et diu «ens hem estimat amb les teves cançons». Però també fa 10 anys, quan vaig poder celebrar 30 anys damunt els escenaris amb el Palau Sant Jordi ple i acompanyada dels meus amics. I fins i tot aquest 2007, que en celebro 40 d'anys. Tenc tres projectes i crec que el recordaré molt aquest any.

-Parleu doncs d'aquests tres projectes. El primer té forma de disc...
-És un disc de cançons que he estat fent al llarg de la meva carrera però que no les havia gravat mai. Estaven guardades, fruit de diferents projectes que he anat fent, i ara em venia de gust treure-les. És un recull molt especial perquè està ple de coses d'amics meus.

-El disc es dirà «Terra Secreta», fent una clara referència a un poema de Robert Graves. Què més hi podrem trobar?
-Hi ha poemes de Miquel Àngel Riera, de mossèn Alcover, Jordi Guardans. També cançons de Joan Manuel Serrat, Toti Soler, Guillem d'Efak o Ovidi Montllor. País secret és un poema extraordinari de Robert Graves dedicat a les dones, una dona mitificada, que està per sobre de tot.

-El segon projecte es durà a terme a Nova York, el 4 de maig. Què hi fareu?
-Això crec que serà molt interessant. Serà un concert al Metropolitan amb ecantaor Miquel Poveda. L'estam preparant encara i n'estam aprenent molt, junts. Jo li enseny cançons tradicionals mallorquines i catalanes i ell m'ensenya tonades pròpies d'Andalusia.

-Aquest concert serà a principis de maig. Després vindrà un projecte simfònic?
-El 26 de maig, dins el festivaÚniques de Barcelona estrenarem un concert dedicat a la música mediterrània i ho farem amb l'Orquestra Simfònica del Vallés. Aquí el repertori constarà de tot el que he fet en referència a la Mediterrània: cançons italianes, gregues, turques, del nord d'Àfrica...

-Sembla que de feina no us en falta. Algun projecte més?
-Les mateixes partitures que farem servir amb la Simfònica del Vallès serviran també per fer un concert, el proper estiu, amb l'Orquestra de Chicago i una companyia de ballet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.