algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

La Federació de Bandes de Música de Balears entrega els seus premis 2007

Els guardons reconeixen la labor de les persones que s'han dedidat a la música

76596
Els homenatjats posaren devora del president de la Federació, Josep Climent.
Més de 200 persones, en representació de totes les bandes de música de les Balears, assistiren dissabte a la cinquena edició del sopar que organitza cada any la Federació de Bandes de Música de les Balears per tal de retre homenatge a tres persones i a una entitat que han col·laborat en la música.

Enguany els premis han estat per a Antoni Mateu, de Porreres; Joan Ferrer, de Santa Maria; el jove Jaume Garcia, d'Alcúdia; i l'Ajuntament de Porreres, pel seu lligam amb la Filharmònica de Porreres.

A l'acte de dissabte, a més dels premiats i els representants de les diferents bandes de música de les Balears, hi assistiren també la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Dolça Amulet; i el director insular de Cooperació Local, Domingo Abonin.

El president de la Federació de Bandes de Música, Josep Climent, explicà dissabte que «des de la Federació decidírem lliurar aquests premis com a homenatge a totes les persones que estan vinculades amb el món de la música, siguin o no siguin músics».

Enguany, el premi Rafel Bauzà, destinat a una institució, ha recaigut rn l'Ajuntament de Porreres pels seus estrets lligams amb la Filharmònica Porrerenca. El batle de la mateixa localitat, Joan Sastre, recollí el guardó de mans del vicepresident de la Federació, Tomàs Adrover.

Joan Ferrer, veterà de Santa Maria, recollí el premi Rafel Bauzà a la persona, per haver estat un dels fundadors de la Banda de Música de Santa Maria, i pel fet de tenir el càrrec de president de la formació des que es fundà. Tot i que Ferrer presentà la seva dimissió del càrrec l'any 2003, els membres de la banda no la hi acceptaren i decidí continuar en el càrrec. Per aquestes raons, el president de la Federació, Josep Climent, fou l'encarregat de lliurar-li el premi.

La consellera de Cultura del Consell, Dolça Mulet, fou qui entregà el premi Antoni Llompart a Antoni Nicolau, de Porreres. per haver celebrat enguany 67 anys com a músic de la Filharmònica de Porreres.

Finalment, el jove compositor d'Alcúdia Jaume Garcia recollí dissabte el premi Baltasar Moyà, que li lliurà el director general de Personal Docent, Cristòfol Vidal. Des del setembre passat, Jaume Garcia és el director titular de la Banda Municipal d'Alcúdia i ha realitzat els projectes per a la música de l'espectacle del Via Fora d'Alcúdia, i també ha efectuat el muntatge de la banda sonora del curtmetratge Sueños en el tiempo.

Gràcies a aquests premis, dissabte passat es reté un homenatge a totes les persones que dia rere dia fan possible que la música sigui viva a les Illes.

Com no podia ser d'altra manera, el sopar acabà amb l'actuació de la Banda Simfònica de les Illes Balears, interpretà una peça del Via Fora i el tema Tonada des Llaurar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.