nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La Seu congrega fidels i turistes en un solemne Diumenge del Ram

Jesús Murgi presidí la tradicional benedicció de palmes i olivera

Com mana la tradició, el bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, acompanyat pel Capítol de la catedral, celebrà ahir la benedicció de palmes i de rams al Palau Episcopal. El bon temps propicià que nombrosos fidels i turistes se sumassin a la celebració i que, després de la benedicció, es dirigissin en processó a la Seu, on Murgui presidí la missa de la Passió.

Durant la seva homilia, el bisbe va recordar la conveniència de viure de manera «activa» la Setmana Santa, tot observant-hi «l'abstinència, el dejuni i l'almoina, especialment el Divendres Sant».

La festivitat del Diumenge del Ram rememora l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem i, més enrere en el temps, la sortida del poble jueu d'Egipte. Una llibertat que, segles després, integra encara avui l'eix de la fe cristiana.

Branques d'olivera
Com sempre, el Bisbat va posar a disposició de fidels, turistes i curiosos nombroses branques d'olivera al pati del Palau Episcopal, encara que sempre hi ha qui opta per gastar-hi doblers i comprar les típiques palmes que s'ofereixen habitualment devora la porta de l'Almudaina.

Una vegada més, el temple més important de l'Illa va donar exemple d'austeritat. L'altar senzill i la Seu esplèndida, amb la llum filtrada per la magnífica rosassa. Mirant cap als fidels, s'exposaven a una banda i a l'altra les banderoles amb escenes de la Passió, que el Divendres Sant adquiriran un protagonisme total a la catedral.

Els membres del Capítol lluïen les seves casulles vermelles, color que simbolitza la sang i la passió de Crist.

El Cor de la Seu va fer les delícies dels assistents, entre els quals es trobava una nombrosa representació de la reconeguda associació britànica Robert Windsor Charity Golf.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.