lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

El Plensa més íntim estampa la seva trajectòria a la Fundació Miró

L'exposició mostra gravats de l'artista fets entre 1978 i el 2006

X.RIUTORT.Palma.
L'artista visual Jaume Plensa (Barcelona, 1955) inaugura avui a les 20.30 hores a la Fundació Pilar i Joan Miró l'exposició Llibres, estampes i múltiples, una mostra de la trajectòria de la seva obra gràfica entre els anys 1978 i el 2006. Les obres es podran contemplar fins el 10 de setembre en l'Espai Cúbic i l'Espai Zero.

La mostra exhibeix 112 obres de Plensa, comptant una edició especial duita a terme en els tallers de la Fundació, un tríptic on l'artista utilitza la «Declaració dels Drets Humans» com a fons, «un dels textos més importants que s'ha escrit mai» en paraules de l'artista.

El visitant podrà apreciar el Plensa més íntim, que es despulla mitjançant el gravat, mostrant jocs de paraules, poesies visuals, interrogacions i reflexions, així com peces desconcertants. Les seves estampes tracten de la diversitat il·limitada del món, el qüestionament de la humanitat i la riquesa de la seva cultura mil·lenària.

L'artista ha recorregut tant als procediments tradicionals del gravat, com a les tècniques més experimentals: polpa de paper pigmentat, solidificat i modelat, collages d'objectes heterogenis, superposició de fulls simulant un llibre obert, etc.

Segons explicà ahir Plensa, «reivindic el gravat perquè és com un laboratori d'experimentació permanent, tal i com l'entenia també Miró». «L'artista sempre ha de mentir al públic, i el gravat és, per la seva tècnica, com una mentida, com un joc de mans».

El president de la Fundació, Rogelio Araújo, felicità als tècnics i a la direcció pel bon funcionament d'aquest centre cultural.

Magdalena Aguiló, directora de la Fundació, recordà la importància d'aquesta exposició, ja que «quedava per mostrar al públic de l'Illa l'obra gràfica de Plensa». També es mostrà satisfeta per poder «estendre ponts entre Miró i altres artistes. Amb Plensa mateix es troben paral·lelismes, com la claríssima actitud investigadora per arribar a noves vies d'expressió».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.