cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Les escultures femenines d'Antoni Miquel Morro duen la sensualitat i el classicisme a la galeria Maneu

Les creacions es podran visitar fins dia 30 de juny

X.RIUTORT.Palma.
La sensualitat de les escultures d'Antoni Miquel Morro es pot gaudir a la galeria d'art Joan Oliver Maneu fins el dia 30 de juny.

Aquest escultor mallorquí format a Barcelona participà a la X Biennal d'Escultura de l'Havana i des de sempre ha estudiat i plasmat el cos femení. «He intentat capturar la càrrega sensual i etèrea de la forma femenina, un tema que trob immortal i clàssic» explicà Morro.

L'escultor comparteix amb els creadors de l'antiguitat la idea que la figura humana és la realització màxima del procés escultòric. «Pens que el postmodernisme ens ha fet molt de mal. S'ha de recuperar la idea de què el treball manual i artesanal dóna noblesa a la creació escultòrica».

Les seves obres, fetes en diferents materials com la pedra, el coure i el bronze, han estat creades, no només per ser contemplades, sinó per ser «tocades, i fins i tot ensumades». «La meva intenció és trasmetre pau espiritual mitjançant les formes i les textures».

Morro confessà que amb el procés creatiu, intenta gaudir de les diferents etapes del procés creatiu, implicant-se a totes les fases. «És molt important començar i acabar les peces al taller. Així puc aprofitar la riquesa de tots els materials, la diferent energia que té cada un d'ells».

Entre els seus anhels està la creació de la facultat de Belles Arts a les Balears. «És inconcebible que en el moment actual no es pugui cursar aquesta llicenciatura a l'Illa, una terra que sempre ha estat associada a la creació plàstica» manifestà Morro.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.