cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Més de 50 grups participaran a la VII trobada de Músics per la Llengua

Manacor serà l'escenari d'aquesta festa els dies 16 i 17 de juny

X. RIUTORT.Palma.
Manacor serà escenari els dies 16 i 17 de juny de la VII Trobada de Músics per la Llengua, un espai en el qual més de cinquanta grups podran mostrar els seus projectes i estils artístics. Enguany l'èxit d'inscripcions permetrà que aquesta edició duri dos dies, i encara queda una setmana per poder apuntar-s'hi.

Entre els requisits es troben els d'emprar el català com a llengua vehicular i tenir un projecte creatiu propi, és a dir, no realitzar versions d'altres grups. Tots els músics que s'hi vulguin inscriure ho poden fer, sense límits d'edat ni d'estils.

Entre els participants d'aquesta trobada reivindicativa es troben formacions famoses i consolidades, com també grups de creació recent. Seran uns dies en els quals representants de diferents tendències, estils i experiència podran compartir les seves maneres d'entendre i trasmetre la música.

És un festival en el qual no es prioritza cap formació musical. Com explicà Antoni Nicolau, un dels organitzadors de la Trobada, «tots els participants toquen en les mateixes condicions tècniques i de manera voluntària». Cada banda tocarà vint minuts, cosa que permetrà «poder escoltar tres grups en una hora» i sentir «la riquesa d'estils que es desenvolupen en la nostra llengua», en paraules de Nicolau, «com també apreciar-hi el moment creatiu de les diferents formacions».

Els concerts començaran amb força. Antònia Font i Fora des Sembrat seran dos dels grups que tocaran divendres a vespre. Respecte d'ells, el responsable explicà que «volem agrair als grups més coneguts que hi participin també de manera voluntària». La filosofia de la trobada és reivindicar la música feta en català, com manifestà Antoni Nicolau: «L'autèntica música popular de les Illes és aquella que fa servir el català com a llengua vehicular». Aquesta festa serveix també per donar a conèixer mediàticament propostes que d'una altra manera serien desconegudes.

Els recitals, que seran a la plaça de Ramon Llull, començaran divendres dia 16 a les 21.00 hores, i dissabte dia 17 a partir de les 16.00 h. S'ha pensat de fer un enregistrament de videoclips dels grups participants, per treure un DVD de la 7a edició d'aquesta popular trobada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.