algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

Serrat expressa la seva gratitud a Maó en el darrer disc en català presentat ahir a l'Auditòrium

Avui migdia, la Universitat de les Illes Balears atorgarà a Serrat el premi Juníper Serra 2006

96378
El cantautor es mostrà content de tornar a actuar a les Balears.

J.A. ORDINES.Palma.
Joan Manuel Serrat arribà ahir horabaixa a Palma per presentar, en dos concerts ahir i avui a l'Auditòrium, el seu nou espectacle titulat Mô. Es tracta d'un espectacle basat en el seu darrer disc en català que, segons afirmà ahir, «és un agraïment a una ciutat, Maó, on som molt feliç, m'hi sent molt integrat i la gent em tracta molt bé. És una manera de deixar per escrit un sentiment de gratitud». El nou disc de Serrat torna a ser en català, al cap de devuit anys, des de Material sensible (1989). Mô ha tingut una acollida molt bona del públic i de la crítica.

Aprofitant l'avinentesa, la Universitat de les Illes Balears lliurarà a Serrat el premi Juníper Serra 2006, avui migdia a l'edifici de Sa Riera. El doctor Avel·lí Blasco, president de la Fundació Càtedra Iberoamericana i rector de la UIB, lliurarà el guardó esmentat, que té com a objectiu distingir personalitats o empreses que hagin excel·lit per la seva activitat social o cultural en la comunitat iberoamerciana de països. El premi, atorgat per la Fundació Càtedra Iberoamericana de la UIB, s'ha concedit enguany a Joan Manuel Serrat «pel seu coratge civil en defensa de les idees democràtiques de justícia i llibertat; per la capacitat de viure i de fer conviure dos mons culturals diferents; per la defensa de les identitats pròpies; per la difusió important del coneixement de la llengua catalana al continent americà; per la seva qualitat com a poeta i cantant i, finalment, per la seva destacada personalitat, que ha mantingut en la seva llarga trajectòria artística».

En demanar-li el seu parer sobre l'estat de la democràcia a Espanya, Serrat afirmà que «la democràcia no està en crisi, sinó que són els actors de la política que hi estan i els ciutadans tenen la possibilitat de posar-los al seu lloc». Referint-se a la distinció, comentà: «Estic molt agraït per l'estima de la gent, però els premis no em commouen, sinó que em commouen més les coses quotidianes del dia a dia, coses més senzilles i profundes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.