algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

La Misericòrdia premia els millors artesans

El capser Gabriel González es va convertir en el guanyador del I Concurs d'Artesania de Mallorca

J.A. ORDINES.Palma.
Els premis del I Concurs d'Artesania de Mallorca s'entregaren ahir migdia en el marc de la I Fira d'Oficis Artesans, celebrada al jardí del Centre Cultural de la Misericòrdia. En el concurs, convocat pel Departament d'Economia i Hisenda del Consell de Mallorca i la Federació d'Empresaris Artesans de les Balears, hi han pres part 41 artesans, sis dels quals han participat en la categoria d'estudiants. El jurat va fer públic ahir el seu veredicte i posteriorment, començà l'entrega dels diplomes a càrrec de Miquel Àngel Flaquer, conseller del Departament d'Economia i Hisenda del Consell de Mallorca; Maria Antònia Munar, presidenta del Consell de Mallorca; Dolça Mulet, consellera de Cultura; Joan Oliver, president de la Federació d'Empresaris Artesans de les Balears; Cristina Cerdó, directora insular d'Economia del Consell; i Guillem Ginard, director general de Cultura.

Aquest primer concurs el va guanyar Gabriel González Villamarín, capser, que rebé 1.200 euros per la bombonera que presentà. El segon premi, dotat amb 900 euros, fou per a Josefina Seguí amb una vidriera de llums, per la seva obra Figues de moro amb transparències; mentre que el tercer premi, de 600 euros, correspongué a Miquel Barceló Manresa, mestre d'arada, per un gaiato amb dos caps.

El jurat també decidí atorgar dues mencions especials, de 500 euros cada una. Una a Damià Mulet Vanrell, joier, per Fong; i l'altra a l'equip format per Jaume Capó Morell i Gonzalo Tresguerres González, forjadors de ferro, que presentaren una proposta titulada Fana. El premi especial per a esdutiants fou per a Olivia Cañedo, per In and out.

El jurat el formaven Cristina Cerdó, directora insular d'Economia del Consell de Mallorca; Joan Artigues, cap de programa de Cultura del Consell de Mallorca; Miquel Sbert, president de l'Associació de Forners i Pastissers de les Balears; José Barroso, president del passeig de l'Artesania; Marisa Aldeguer, de can Guardiola; Xisco Clapés, president de l'Associació de Joiers de les Balears; i Paz Vidal, d'Afedeco, que ha exercit de secretària.

Les obres presentades al concurs es poden veure fins avui a la sala d'exposicions del jardí de la Misericòrdia. Abans del lliurament dels premis, els Castellers de Mallorca actuaren al jardí del mateix recinte.

L'ambient va ser de gran animació durant tot el matí, sobretot en el moment d'assaborir una gran coca mallorquina de verdures que representava la bandera de Mallorca realitzada per Miquel Pujol, del forn de sa Pelleteria.

Els visitants també observaven interessats les diferents mostres de productes i de feines artesanes. Hi ha expositors de brodadores, tafoners, apicultors, neulers, jocs i entreteniment... que integren una bona mostra de tradicions mallorquines. La Fira d'Artesania estarà oberta avui de les 10.00 a les 19.00 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.