lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

«La pluja» de Nofre Moyà guanya el certamen de curts de ficció en català

«IES», del Berenguer d'Anoia, premi dels alumnes de secundària

Els premis del VI Certamen de Curtmetratges de Ficció en Català es lliuraren divendres a la nit en una gala celebrada al Centre de Cultura Sa Nostra. Una vegada vistes totes les obres seleccionades del concurs, que organitza la Direcció General de Política Lingüística del Govern, el jurat qualificador, format per Simó Andreu, actor i president del jurat; Francesc Felipe, director de l'Inquiet, festival de cinema de València; Margalida Mascaró, professora de secundària i organitzadora de la Trobada d'Audiovisuals; Toni Bestard, director de cinema; i Antoni González, president de l'associació Artífex Cultural, coordinadora del certamen, acordà, per unanimitat, atorgar el primer premi, de 2.500 euros, a Nofre Moyà, per La pluja.

La resta de guardons foren acordats per majoria pels membres del jurat. Així, el segon premi, ex aequo (de 600 euros per cadascun) per a Sebastià Mesquida i l'obra Quatre epílegs i per a Anna Solanas i Marc Riba per La Lupe i el Bruno.

Un premi especial de tres-cents euros per la modalitat per a alumnes de secundària fou per a l'IES Berenguer d'Anoia per l'obra IES. Hi hagué fins a quatre mencions especials dins la modalitat d'alumnes de secundària per a Miquel Forteza per l'obra Viatge al passat; per a l'IES Son Pacs per l'obra Per fat i fat; per al col·legi Tecla Sala per La flama de Déu i per a l'IES Arxiduc Lluís Salvador per l'obra Digue'm que m'estimes.

Dins aquesta mateixa categoria també es presentaven a concurs El contemplemari, de l'IES Àngels Cardona, de Ciutadella; i Empra el cap... empra el casc, de Toni Romero i Marisol Martí.

Abans de procedir a fer públic el veredicte del jurat, hi hagué, al centre de cultura, una actuació especial d'Adrià Collado i Eric Francès, en la qual explicaren la seva divertida experiència com a actors. El matí, Collado, famós arran de sèries com Aquí no hay quien viva, es va declarar un ferm defensor del moviment antiautopistes que s'ha creat a Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.