nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La Fira del Llibre s'obre al Born amb una nova fisonomia i deu estands més que l'any passat

X.RIUTORT.Palma.
La Fira del Llibre obre una altra vegada al Born, amb un pressupost de 120.000 euros. Des d'avui i fins dia 4 de juny els lectors es poden passejar pels 600 metres quadrats de l'exposició, 26 estands, dels quals 13 són llibreters, 5 editorials, 2 de serveis i 6 organismes oficials. 10 expositors més que l'any passat.

La present edició inclou una novetat: els estands miren cap a fora, donant-se l'esquena entre ells, a diferència de les altres edicions, en què els expositors miraven cap endins. Això obliga el visitant a fer una volta sencera al passeig.

Marian Colom, presidenta del Gremi de Llibreters, manifestà ahir a la presentació de la Fira la seva satisfacció de tornar al Born una altra vegada, sobretot perquè no varen trobar un altre lloc adient per realitzar-la. Amb la plaça d'Espanya en obres i la Via Roma massa petita, s'acabaven les possibilitats.

Però la llarga negociació ha tingut el seu fruit. «Volem agrair la gestió que va fer la batlessa Cirer perquè estigués en aquest espai immillorable», en paraules de Colom. «Si no s'hagués fet en el Born, possiblement no s'hauria realitzat, perquè no existeix un espai com aquest al centre», precisà.

Juan José de la Asunción, director de la Fira, confessà les presses amb les quals s'ha organitzat aquest mercat de llibres a causa de la impossibilitat, fins el darrer moment, de saber on es faria. «La pròxima la farem millor, amb més temps i més cap», prometé. «Encara que podem dir que té més activitats que l'any passat», afegí el director de la fira.

Enguany el pregó el realitza Jaume Santandreu a les 12 hores «a través d'una glosa reivindicativa», digué Francesc Moll.

Una curiositat de l'edició d'enguany és la participació d'«Els llibres més petits del món», volums en miniatura de les obres més importants de la literatura universal. A més, i com ja és habitual, el darrer diumenge, dia 4 de juny, es farà el Dia del Llibre de Saldo, on es podran adquirir llibres de tot tipus a baix cost.

L'horari de la fira és de 10-21 hores de dilluns a dissabte, l'únic dia que es tanca al migdia és el diumenge, de 14.30 a 16.30.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.