nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

El Consell de Mallorca es farà càrrec de la rehabilitació dels Jardins de Natzaret

El públic podrà visitar aquest espai verd del Terreno a partir de la tardor d'enguany

84712
Domingo Mateu, Miquel Nadal i Pere Torres, a la signatura del conveni.

X.RIUTORT.Palma.
Els ciutadans i turistes de Palma podran passejar properament pels Jardins de Natzaret, del Terreno de Palma.

El Consell de Mallorca i la Fundació Natzaret del Bisbat de Mallorca firmaren ahir un conveni per a la restauració i cessió d'ús d'aquest BIC que s'havia deteriorat.

La Fundació, propietària dels terrenys, cedeix al Consell uns 3.500 metres quadrats dels jardins durant 25 anys. El CIM per la seva part es farà càrrec «de totes les despeses derivades de la seva restauració i dels costos del manteniment, uns 600.000 euros», explicà Miquel Àngel Borràs, conseller executiu del Departament de Medi Ambient i Natura.

Les obres de rehabilitació es volen començar el setembre d'aquest any, coincidint amb un taller ocupacional de jardineria organitzat pel SOIB. Al curs podran participar tant alumnes del centre com de fora.

Si bé la rehabilitació no estarà acabada fins Nadal del 2007, «es té pensat obrir-lo a partir d'aquesta tardor al públic, que podrà observar didàcticament les tasques de recuperació i jardineria», en paraules de Borràs. El Jardí Botànic de Sóller participarà en la recuperació d'aquest espai, que s'omplirà amb plantes autòctones.

Dins la signatura que tingué joc als recintes de la fundació, Miquel Nadal, vicepresident del CIM, manifestà la seva satisfacció de dur a terme la rehabilitació d'aquest «espai tan privilegiat».

Domingo Mateu, vicepresident de la Fundació, donà les gràcies al Consell per fer-se càrrec de les tasques de rehabilitació, ja començades l'any 2002, però que «per falta de recursos no s'havien pogut continuar». De moment ja s'han recuperat els dissenys originals de les parets i passadissos que abans estaven tapats.

Es vol també des de l'Ajuntament de Palma obrir «un vial de vianants que connecti Joan Miró amb el passeig Marítim», com avançà el vicepresident de la fundació.

Mateu recordà les paraules de l'Arxiduc, qui considerava la vista des d'aquests jardins com «la millor panoràmica de la badia de Palma».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.