cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
27°

Els escolars se solidaritzen amb Àfrica

L'IES Emili Darder realitzà un mercat per recaptar fons per a un centre infantil a Burkina Fasso

JULIÀN AGUIRRE.Palma.
Els gairebé cinc-cents joves alumnes de l'Institut Emili Darder de Palma celebraren ahir al centre escolar una jornada solidària molt completa amb l'objectiu de recaptar fons ecònomics per ajudar en la construcció d'un centre infantil a Burkina Fasso, al continent africà.

A l'institut es podien trobar des de tendes on es podien adquirir roba i diferents objectes de joieria, fins a un menjar solidari amb aliments tradicionals mallorquins i africans.

La veritat és que els joves adolescents, d'edats compreses entre els 12 i 18 anys, mostraren un gran interès per realitzar un magnífic mercat on no hi faltà la música ni la festa. I això que encara són a l'època d'exàmens i a la recta final del curs, un moment molt clau de l'any. Els al·lots pogueren comprar el que hi havia exposat a les tendes i les catifes.

A l'hora del berenar, molts d'ells optaren per comprar delicioses coques de verdura i contribuir econòmicament a la causa solidària. Fins i tot hi hagué un servei de te, servits en tassons tallats en plata, a la manera marroquina.

Els anells, collars i arrecades tingueren una gran acceptació entre els assistents, sobretot entre les al·lotes que pogueren escollir-ne d'entre diferents varietats.

Durant tot aquest darrer curs escolar, els alumnes de l'Institut han estat fent feina en diferents treballs i tallers, tenint com a referència el tema de fomentar i conèixer les principals necessitats de l'Àfrica, el continent més pobre del planeta.

La directora de l'IES Emili Darder, Lina Moner, es mostrà satisfeta per la resposta i la feina dels alumnes i professors. Aquesta proposta ve del programa «Xarxa de centres solidaris» del Fons Mallorquí de Solidaritat, que enguany compta amb la participació d'aquest institut.

Els joves finalitzaren la jornada solidària amb ganes de continuar ajudant, no només ahir, sinó durant tot l'any en la construcció d'aquest centre infantil a Burkina Fasso, que ajudarà nins i nines africanes a tenir una important educació per al seu futur.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.