algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

La UIB recupera la memòria dels mestres de la República espanyola

L'acte, que fou molt emotiu, recordà un col·lectiu molt lluitador

J.ORDINES.Palma.
Un nombrós públic es congregà ahir migdia al campus universitari per assistir a l'acte d'homenatge als mestres republicans organitzat per la Facultat d'Educació. La intenció de l'acte, segons Sebastià Verger, vicedegà de la citada facultat, és recuperar la memòria històrica i recordar un col·lectiu de professionals que consideraven l'educació com un agent de canvi social. L'acte constà de dues parts ben diferenciades.

En primer lloc, els assistents pogueren escoltar l'emotiu testimoni d'Antònia Rosselló i d'Antònia Mercadal, ambdues mestres i filles de mestres represaliats. La primera, recuperà el record del seu pare, Jaume Rosselló Borràs, mestre republicà empresonat. Emocionada, la seva filla volgué ressaltar alguns aspectes de la seva biografia i de la seva personalitat. Per altra banda, Antònia Mercadal, filla i neboda de mestres republicans, volgué destacar el que, segons ella, fou un tret comú de tots els mestres republicans, «el seu sentit lúdic de l'ensenyament, de la vida i de la cultura». A més, apuntà que el dels mestres fou un col·lectiu molt reprasaliat per la seva creença que l'educació havia de ser per a tothom. La darrera a intervenir fou Maria Antònia Oliver, presidenta de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, que volgué tenir un record especial pels mestres que foren assassinats a Mallorca.

La segona part de l'acte consistí en el recital de les Cançons republicanes. Els intèrprets Biel Majoral, Delfí Mulet, Antònia Font i Antoni Artigues cantaren i recitaren poemes de Blai Bonet, Pere Capellà, Josep Palau i Fabra, Joan Brossa, Agustí Bartra, Pere Quart i Miquel Forteza. Biel Majoral ahir també interpretà Temps, temps, temps, el poema que escriví i musicà amb motiu de l'afusellament de Puig Antich.

Les Cançons republicanes ja s'escoltaren el passat 14 d'abril a les cases de Son Llaüt, a Santa Maria, amb motiu de la commemoració del 75è aniversari de la proclamació de la II República amb gran èxit de públic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.