algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

L'església de Sant Domingo d'Inca recupera el retaule barroc del Roser

La humitat i la formiga blanca havien deteriorat molt aquesta peça

Durant sis mesos la restauradora inquera Maria Magdalena Reus Bonet s'ha encarregat de treballar en la restauració del retaule barroc del Roser que ahir es va poder tornar a veure al seu lloc, dins la capella del Roser de l'església de Sant Domingo d'Inca.

El rector de la parròquia, Antoni Estelrich, qualificà la recuperació d'aquesta peça de «miracle» atès el greu estat d'abandó en què es trobava. «És important que conservem aquest patrimoni que representa l'esperit d'un altre temps», digué.

La restauradora explicà la intervenció que s'ha realitzat que qualificà de «molt complicada». «El conjunt arquitectònic del retaule havia estat víctima d'un atac de formiga blanca que havia creat túnels dins la fusta i fins i tot dins algunes pintures que havien arribat a perdre la tela», detallà. «Ha requerit molta feina perquè es van haver d'empaperar les teles per traslladar-les al taller i adherir-les una tela de reforç al revers. En el cas del quadre de l'Anunciació, que és el que estava pitjor conservat, s'ha perdut una mica la pintura», afegí. La restauradora recomanà que a partir d'ara aquest retaule es conservi en condicions òptimes tant de temperatura com d'humitat.

El regidor de Cultura, Bartomeu Martínez, per la seva banda, explicà que des de l'Ajuntament s'ha editat un llibre amb explicacions escrites per ell i per la restauradora sobre aquesta obra i que es repartirà de franc entre els assistents a la inauguració de demà.

En total la restauració ha costat 18.000 euros. L'Ajuntament d'Inca n'ha aportat 6.000 i la resta s'ha pagat entre donacions de fidels i d'entitats bancàries i també de diferents confraries d'Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.