algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els titelles de Miró participaran en el primer festival d'art de la Tate

La galeria pretén celebrar la nova col·locació dels seus quadres

Un teatre de teresetes dissenyat per Joan Miró per a l'obra Mori el Merma, un famós film surrealista de Hans Richter i un espectacle coreògraf de la Companyia de Dansa de Trisha Brown són alguns dels espectacles que integraran el primer festival d'art de la Tate Modern, de Londres.

Amb el festival, la Tate pretén celebrar la nova col·locació dels quadres a la galeria, que segueix un nou criteri contextual i estilístic en lloc de cronològic, i cada un dels quatre dies que durarà -del 26 al 29 de maig- ha estat batejat amb el nom d'un moviment artístic del segle XX.

Així, hi haurà un divendres futurista, un dissabte surrealista, un diumenge abstracte i finalment un dilluns minimalista.

La Sala de la Turbina de la vella central elèctrica d'estil art déco industrial convertida en museu, que acull normalment obres d'art de mida monumental, es transformarà per a aquell llarg cap de setmana en una sala cinematogràfica.

El primer dia del festival es projectarà la pel·lícula muda de Walter Ruttman Berlín: simfonia d'una gran ciutat (1927), acompanyada d'una actuació en directe de Dj Spooky That Subliminal Kid, artista conceptual, autor i músic que treballa a Nova York.

Dissabte és el torn del surrealisme amb la presentació, un quart de segle després de la seva estrena, d'un espectacle de titelles creat pel pintor i escultor català Joan Miró i la companyia de teatre experimental La Claca sota el títol de Mori el Merma, versió catalana del famós Ubu rei, del francès Alfred Jarry, personatge pel qual Miró sentia una gran fascinació, fascinació que es va poder veure a Es Baluard.

En aquesta nova producció, el dramaturg, director i pintor Joan Baixas, que va col·laborar en el seu dia amb el mateix Miró, evoca l'esperit original de Mori el Merma i recupera la idea de l'artista d'organitzar una desfilada de carrer en la més mera tradició catalana.

Diumenge, dedicat a l'art abstracte, s'interpretarà eMusicircus del compositor d'avantguarda dels Estats Units John Cage.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.