muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Betty Gold exposa «Sant Elies 9» i «Veles» a la galeria Joan Guaita

L'artista nord-americana reconegué que per ella «la forma ho és tot»

L'artista nord-americana Betty Gold exhibeix a la galeria Joan Guaita Art un total d'onze peces pertanyents a les col·leccions Sant Elies 9, nom que es refereix al lloc on ha ubicat el seu estudi; i Veles, que té a veure amb les dels vaixells.

«M'inspir en la geometria de la ciutat, en els seus carrers, finestres, portes i edificis», explicà després de mostrar-se convençuda que la seva escultura «és molt masculina». La primera col·lecció, l'anomenada Sant Elies, 9, és integrada per un conjunt d'escultures de formes geomètriques de petit format que l'artista ha dissenyat primer en fusta, per plasmar-les després en metall. La segona sèrie, Veles, la formen quatre peçes, dues de les quals són escultures de petit format, un llenç amb els mateixos motius geomètrics i una escultura de gran format. Les peces d'aquesta darrera col·lecció tenen en comú el color blanc, que les distingeix de les que pertanyen a l'altra, en la qual predominen el groc, el vermell i el blau.

Encara que Gold es considera una enamorada de l'arquitectura, sempre present en la seva vida a través de les seves amistats, reconeix que a parer seu «la forma ho és tot», perquè l'espai «no l'interessa».

Quant al procés de creació que segueix, explicà que sol treballar dibuixant sobre paper. Primer hi traça amb llapis un rectangle dins el qual dibuixa les diferents peces que integraran l'escultura final. A continuació passa els dibuixos a un cartó i els retalla, per confeccionar així una mena de maqueta, que s'acaba convertint en una escultura. «Quan era més jove, jo mateixa soldava i tallava amb les meves mans cada peça», indicà l'artista, que ara es fa ajudar en aquesta part del procés per personal d'una fàbrica.

«Jo parl amb les meves peces. Les meves escultures són com les meves amigues, cada una té la seva personalitat», manifestà aquesta autora, admiradora de Picasso, «el rei dels artistes», com també de Chillida i d'Oteiza.

Betty Gold ja no és una desconeguda a Mallorca ja que, a més d'ubicar-hi el seu estudi, exhibí pel setembre una retrospectiva de la seva trajectòria al Casal Solleric, i ha donat l'escultura Per a tu al Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard. El muntatge de Gold s'inaugura avui capvespre a les 19.00 hores, a la galeria Joan Guaita Art de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.