algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

L'home del Sant Sudari duia entre quatre i sis hores mort quan es plasmà la seva imatge

L'anàlisi replanteja la hipòtesi que l'efígie es formà al moment de la resurrecció de Crist

L'home del Sant Sudari duia entre quatre i sis hores mort quan es plasmà la seva imatge, segons estudis.

Aquest descobriment replanteja la teoria que la imatge es formà amb la resurrecció de Crist, que va tenir lloc el tercer «dia».

En la sessió de clausura de la Convenció Internacional sobre el Sant Sudari que tingué lloc a València, el catedràtic de Medicina Legal José-Delfín Villalaín presentà un estudi que sosté que la formació de la imatge de l'home de la relíquia es produí entre quatre hores i mitja, i sis hores després de la seva mort. Una troballa que xoca amb la teoria, defensada per diversos estudiosos, que sosté que l'efígie es pogué produir per la resurrecció de Jesús, que va tornar d'entre els morts el tercer «dia».

Segons explicà Villalaín, també professor de la Universitat Catòlica de València Sant Vicenç Màrtir, es tracta de la dada científica «més precisa i delimitada» de la producció de l'empremta que s'ha donat fins al moment. La dada ha estat realitzada mitjançant l'anàlisi mèdic-legal de la relíquia i, especialment, «en la rigidesa cadavèrica de l'home de la tela». Gràcies a la seva investigació, l'especialista ha fixat una possible hora de la mort de Jesús, si bé no se sap ben cert si és la seva imatge la reflectida a la tela.

La nova anàlisi «planteja noves preguntes, especialment als que donen suport a la hipòtesi que la imatge es va poder produir per la resurrecció de Jesús, ja que aquesta es realitzà, segons els Evangelis, el tercer dia».

Així, segons el doctor, s'obren dues possibles vies: o bé s'hauria d'aclarir si la formació de l'efígie «implica necessàriament la desaparició del cos o la resurrecció», o, d'altra banda, replantejar la qüestió del miracle de Crist, ja que podria haver estat malinterpretada i, en comptes d'al·ludir al dia de la resurrecció de Crist, podria fer esment «al dia que el van veure» viu de nou.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.