muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Francesca Martí ajunta art i música en una «performance» a Brussel·les

L'artista pintarà en directe al Teatre Flagey durant un concert

NURIA ABAD. Palma.
«Amb la música, els humans expressam emocions amb moviments i els moviments desenvolupen impressions en nosaltres». Amb aquestes paraules, defineix Francesca Martí l'essència de la performance que protagonitzarà dijous, amb els membres de l'Orchestra of the Low Lands al Teatre Flagey de Brussel·les, en una vetlada organitzada per l'empresa de consultoria Accenture.

En aquesta nova creació, titulada When music meets visual arts -Quan la música es retroba amb les arts visuals-, la creadora mallorquina reuneix en un mateix espai, temporal i físic, diverses disciplines. A partir de la interpretació que la pianista Veronika Itchenko realitzarà de Pictures at an exhibition, del compositor rus Modest Mussorgsky, i l'Orchestra de Low Lands, deConcert d'Aranjuez, del mestre Joaquín Rodrigo i de La simfonia italiana de Felix Mendelssohn-Bartholdy, Francesca Martí projectarà una peça de videoart, «inspirada en la creació artística mateixa», alhora que desenvoluparà en directe, compartint escenari amb l'orquestra, una obra pictòrica de grans dimensions. «La idea de crear una peça d'art durant un concert em motiva molt, perquè la música és sempre una part molt important en el meu procés de creació», reconeix l'autora sollerica.

Martí també ha concedit un paper protagonista al cromatisme, concretament a tres colors: vermell, blanc i negre, el valor metafòric dels quals en aquest muntatge és el de «ser la memòria dels sentiments, per expressar de quina manera les emocions donen forma a la nostra personalitat», afirma.

Francesca Martí estudià de 1985 a 1989 a l'Escola Lliure del Mediterrani, de Palma, sota les directrius de Joaquim Torrens Lladó. Quan va deixar l'Escola, es va desfer dels postulats academicistes que fins llavors havia seguit, i va començar a realitzar una obra que convertia en abstractes els elements de la naturalesa de l'entorn més pròxim del seu estudi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.